TAG Heuer devine ”Title and Timing Partner” al echipei Porsche Formula E

TAG Heuer și Porsche încheie un acord pe termen lung pentru implicarea lor în competiția de Formula E, producătorul de ceasuri elvețiene de lux devenind ”Title and Timing Partner”. Pregătirea Porsche pentru intrarea în Campionatul ABB FIA Formula E 2019/2020 va fi sub denumirea de TAG Heuer Porsche Formula E Team.

Porsche 911 Carrera 2 Cup la Supercupa din Monaco 1993 Foto: Porsche

Porsche 911 Carrera 2 Cup la Supercupa din Monaco 1993
Foto: Porsche


Ambele branduri au avut, împreună, multe succese de-a lungul istoriei lor în motorsport. Pentru Porsche, un punct de reper ce merită amintit este motorul TAG-Turbo made by Porsche, care a propulsat autoturisme de Formula 1 în anii 1980 și a câștigat două Campionate de fabrică (1984 și 1985) și trei Campionate de piloți (1984-1986). Heuer, producătorul de ceasuri elvețiene, era deja implicat în motorsport în anii ’70, făcând echipă cu Jo Siffert, care a pilotat pentru Porsche în perioada 1966-1971 și a câștigat o serie de curse de anduranță, contribuind astfel și la victoria Porsche în 1969, în cadrul World Sportscar Championships. În anii ’90, TAG Heuer a devenit sponsor Porsche Supercup și își continuă și astăzi rolul de partener pentru mai multe Campionate Porsche. Bazându-se pe succesele anterioare, Porsche și TAG Heuer accelerează acum către noi frontiere prin implicarea lor în Formula E, prima serie de curse pentru mașini electrice de stradă din lume, care își începe în curând cel de-al șaselea sezon.

Ferry Porsche și Jo Siffert la Le Mans 1970 Foto: Porsche

Ferry Porsche și Jo Siffert la Le Mans 1970
Foto: Porsche

Ambiția și pasiunea pentru motorsport fac parte din setul de valori comune care unesc TAG Heuer și Porsche. Această cultură pe care cele două mărci o împărtășesc a fost întotdeauna ancorată într-o abordare avangardistă – căutând mereu să spargă convențiile și să inoveze, atât la nivel estetic, cât și al calității fără compromisuri. Acest nou parteneriat în Formula E se va bucura de avantajele experienței combinate, provenind din diferite domenii, și va propulsa ambele companii către noi standarde în ceea ce privește tehnologia, precizia și conectivitatea.

TAG Heuer și Porsche: Sneak peek Porsche Formula E car Foto: Porsche

TAG Heuer și Porsche: Sneak peek Porsche Formula E car
Foto: Porsche

TAG Heuer a fost sinonim cu motorsport-ul încă din prima parte a secolului XX, prin parteneriatele de top extinse, în toate domeniile. Compania elvețiană de ceasuri de lux este, de asemenea, unul dintre partenerii fondatori ai Campionatului ABB FIA Formula E, care continuă să câștige avânt și fani din întreaga lume.

Detlev von Platen (membru pentru Vânzări și Marketing al Comitetului Executiv, Porsche AG): „Tradiția durabilă, precizia la cel mai înalt nivel și inovația tehnică au fost întotdeauna valori comune pentru Porsche și TAG Heuer. Campionatul ABB FIA Formula E este platforma perfectă pentru ca ambele companii să creeze viitorul motorsport-ului. Sunt convins că parteneriatul cu TAG Heuer va fi un alt exemplu excelent pentru succesul muncii în echipă, în motorsport.”

Stéphane Bianchi (CEO al diviziei de orologerie LVMH și CEO TAG Heuer): „Suntem cu adevărat onorați să începem parteneriatul cu Porsche, o decizie care ne consolidează și mai mult prezența în Formula E. Dincolo de faptul că împărtășim aceeași pasiune pentru motorsport și același spirit competitiv, cele două mărci ale noastre au aceeași dragoste fără compromis pentru calitate și tehnologie. TAG Heuer așteaptă cu nerăbdare să sprijine echipa în călătoria sa în Formula E și în cursele viitoare.”

Michael Steiner (membru al Comitetului Executiv pentru Cercetare și Dezvoltare, Porsche AG): „Porsche și TAG Heuer se pot mândri cu o istorie de succes în domeniul motorsport-ului. Suntem foarte bucuroși că avem TAG Heuer la bord ca ”Title and Timing Partner” în cadrul debutului Porsche în prima serie de curse electrice din lume. Suntem nerăbdători să scriem un nou capitol cu echipa TAG Heuer Porsche Formula E din Campionatul ABB FIA Formula E.”

Frédéric Arnault (director digital și de strategie, TAG Heuer): „Acest parteneriat cu Porsche demonstrează angajamentul și sprijinul nostru continuu pentru Formula E, în care suntem partener fondator. Inovația a fost întotdeauna în centrul brandului TAG Heuer, iar acest parteneriat cu noua echipă a Porsche ne va permite să continuăm să dăm viață ambițiilor noastre de a crea inovații noi și experimentale în cadrul motorsportului.”

Fritz Enzinger (vicepreședinte Porsche Motorsport și Group Motorsport Volkswagen AG): „Suntem încântați să regăsim TAG Heuer alături de Porsche Motorsport. Privind înapoi către istoria noastră de succes, ambele mărci se vor baza pe realizările anterioare pentru această nouă eră în Formula E. Trăim vremuri interesante pentru că ne unim din nou forțele și pentru că pasiunea noastră uriașă pentru motorsport continuă să fie prezentă. Numărăm zilele până la prima noastră cursă ca TAG Heuer Porsche Formula E Team, din luna noiembrie a acestui an.”

Porsche și TAG Heuer își unesc forțele din nou (de la stânga spre dreapta): Detlev von Platen, Stéphane Bianchi, Fritz Enzinger, Frédéric Arnault, Michael Steiner

Porsche și TAG Heuer își unesc forțele din nou (de la stânga spre dreapta): Detlev von Platen, Stéphane Bianchi, Fritz Enzinger, Frédéric Arnault, Michael Steiner

Informații suplimentare, precum și materiale foto și video găsiți în Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com.

This entry was posted in Motorsport and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *