Noul 911 GT3 RS a parcurs un tur de circuit in 6:56.4 minute pe ”Iadul Verde”

Pe 16 aprilie, Porsche 911 GT3 RS a stabilit un nou timp de referință pentru mașinile sport omologate pentru șosea, pe circuitul Nürburgring-Nordschleife din Germania: pilotul de la fabrica Porsche Kévin Estre a parcurs un tur de circuit în 6:56.4 minute la volanul sportivei de 520 CP. Timpul obținut de pilotul francez a fost cu 24 de secunde mai scurt decât cel mai bun rezultat obținut cu generația anterioară GT3 RS. Pilotul Porsche responsabil de dezvoltare Lars Kern și-a împărțit atribuțiile pe circuit cu Estre. După 918 Spyder și 911 GT2 RS, noul GT3 RS este cel de-al treilea model Porsche de serie, cu un timp înregistrat de sub șapte minute pe cea mai dificilă pistă de curse din lume, cunoscută și sub denumirea de ”Iadul Verde”. Așa cum se obișnuiește pentru cursele record, timpul a fost măsurat pentru un tur de circuit de 20,6 kilometri.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

”Niciun alt model Porsche nu se apropie de performanțele mașinilor de curse ca noul GT3 RS”, a spus Frank Steffen Walliser, Vicepreședinte Motorsport și Clasa GT. ”Pe această mașină au fost transferate multe idei inovatoare din motorsportul de top; de exemplu, de la modelul 911 GT3 R. Despre asta este filozofia noastră pentru modelele GT: cele mai noi tehnologii trebuie să fie fascinante, dar tangibile. Iar în acest sens, nu există niciun test mai dificil ca Nordschleife pentru punerea în practică a ideilor noastre.”

Foto: Porsche

Foto: Porsche

”Toți timpii obținuți de piloții noștri în cele patru tururi de circuit au fost sub șapte minute, fiind o diferență de doar câteva zecimi de secundă între ele”, a spus Andreas Preuninger, Director al liniei de modele GT. ”Acest lucru demonstrează nu doar puterea excepțională a noului GT3 RS, ci și manevrabilitatea sa extraordinară în situații limită. Un ansamblu perfect construit permite performanțe foarte dinamice, chiar și cu o putere relativ modestă a motorului. Pentru un conducător auto, miile de componente ale mașinii trebuie să se simtă ca un întreg – asta este forța imbatabilă a lui GT3 RS.”

 Estre, pilotul de 29 de ani, a început turul record de circuit la ora 11:40, în condiții meteo ideale, cu temperaturi ale aerului de 14 grade Celsius și cu o temperatură resimțită la nivelul circuitului de 18 grade Celsius. ”Acest tur a fost o experiență senzațională pentru mine”, a mărturisit Estre. ”Prin virajele strânse și în special în ceea ce privește abilitățile de frânare, GT3 RS este incredibil de asemănător cu mașina noastră de curse GT3 R. Asta se datorează, de asemenea, noii generații de anvelope pentru mașinile sport construite pentru șosea. Îmi place mult motorul de pe GT3 RS. Până la 9.000 de turații pe minut de la un motor cu șase cilindri se simt fantastic. Sunetul este un vis, iar cuplul este grozav.”

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Începând cu anul 2016, Kévin Estre s-a alăturat echipei de piloți de la fabrica Porsche. El pilotează Porsche 911 RSR în Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC, din care face parte Cursa de 24 de ore de la Le Mans. La ADAC GT Masters, Estre concurează cu un 911 GT3 R.

La Nürburgring, noul 911 GT3 RS a fost echipat cu cea mai nouă generație de anvelope Michelin Pilot Sport. Optimizate special pentru utilizarea pe circuit pe timp de zi, Michelin Pilot Sport Cup 2 R sunt pe deplin în conformitate cu legislația în vigoare a UE și a SUA. Anvelopele (265/35 ZR, de 20 de inchi, pe față și 325/30 ZR, de 21 de inchi, pe spate) pot fi comandate, în curând, de la orice reprezentanță Porsche și de la dealerii selecționați. Modelele compatibile cu acest tip de anvelope sunt 911 GT3 RS și 911 GT2 RS.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 RS, cu șasiu preluat din motorsport și un motor de mare viteză aspirat natural, de 4,0 litri, care generează 383 kW (520 CP), a avut premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie a acestui an. Mașina sport de înaltă performanță accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde, ajungând la o viteză maximă de 312 km/h.

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *