Porsche investeste in start-up-ul israelian TriEye

Investiție strategică: Porsche a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni în start-up-ul israelian TriEye. Compania recent înființată a dezvoltat o tehnologie bazată pe senzori pentru unde scurte infraroșii (SWIR). Aceasta îmbunătățește siguranța vehiculelor echipate cu sisteme de asistență sau funcții de conducere autonomă, ameliorând vizibilitatea în condiții meteorologice în care aceasta este redusă, cum ar fi atunci când este praf, ceață, întuneric sau ploaie. Design-ul unic al semiconductorului realizat de companie folosește o tehnologie în curs de brevetare, care face posibilă fabricarea camerelor SWIR HD la o fracțiune din costurile actuale.

Misiunea TriEye este de a salva vieți și de a reduce riscurile de accidente în toate condițiile meteorologice și de iluminare. Foto: Porsche

Misiunea TriEye este de a salva vieți și de a reduce riscurile de accidente în toate condițiile meteorologice și de iluminare.
Foto: Porsche

„TriEye este o companie tehnologică promițătoare, condusă de o echipă excepțional de puternică, cu experiență în domeniul nano-fotonicii, al deep learning și al dezvoltării componentelor semiconductoare”, spune Michael Steiner, membru pentru Cercetare și Dezvoltare al Comitetului Executiv la Porsche AG. „Vedem un potențial mare în această tehnologie bazată pe senzori, care deschide calea pentru următoarea generație de sisteme de asistență la condus și funcții de conducere autonomă. SWIR poate fi un element cheie: oferă siguranță sporită la un preț competitiv.”

Avi Bakal, Omer Kapach și Uriel Levy au fondat TriEye în 2017. Soluția dezvoltată de companie se bazează pe aproape un deceniu de cercetări avansate în nano-fotonică realizate de profesorul Levy, CTO TriEye, la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Porsche Ventures a investit în TriEye ca parte a actualei runde de finanțare de serie A. Intel Capital conduce runda cu fondul israelian Grove Ventures, la care Porsche a deținut acțiuni încă din 2017, crescând investițiile existente în TriEye.

Fondatorii TriEye: Uriel Levy, Avi Bakal și Omer Kapach (stânga-dreapta) Foto: Porsche

Fondatorii TriEye: Uriel Levy, Avi Bakal și Omer Kapach (stânga-dreapta)
Foto: Porsche

„Misiunea noastră este de a salva vieți și de a reduce riscurile de accidente în toate condițiile meteorologice și de iluminare”, spune Avi Bakal, CEO și co-fondator al TriEye. „Extinderea rundei noastre din Seria A și implicarea Porsche ca investitor strategic este o altă dovadă a faptului că SWIR este o componentă critică în soluția de fuziune a senzorilor, necesară pentru a permite sisteme de asistență pentru șoferi și autovehicule autonome mai sigure și mai avansate.”

Despre Asociații Porsche
Porsche Ventures caută investiții strategice în modele de afaceri cu accent pe experiența clienților, mobilitate și stil de viață digital, precum și pe tehnologiile viitoare, cum ar fi inteligența artificială, blockchain și realitate virtuală și augmentată. Prin activitățile sale de tip venture capital, producătorul de mașini sport Porsche investește în companii noi care se află în fazele incipiente și de creștere.

Pe lângă TriEye, Porsche a investit deja în start-up-ul israelian de inteligență artificială, Anagog, și a investit zeci de milioane în fondurile de capital de risc, Magma și Grove Ventures.

Informații suplimentare, precum și materiale foto și video găsiți în Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com.

This entry was posted in Business and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *