Porsche anunta inca un pilot pentru cursele pentru automobile electrice

Acum că André Lotterer s-a înscris pentru al doilea automobil Porsche Formula E, s-a stabilit perechea de piloți pentru sezonul 2019/2020 al campionatului ABB FIA Formula E: Neel Jani și André Lotterer vor conduce pentru Porsche în Formula E.

André Lotterer, Porsche Formula E Team Photo: Porsche

André Lotterer, Porsche Formula E Team
Photo: Porsche

Germanul a fost pilot de fabrică pentru Porsche din 2017 și a activat și în cursele pentru automobile electrice din 2017/2018. El a câștigat două locuri pe podium pentru Techeetah în debutul său din Formula E și a terminat pe locul 8 în clasamentul general. Ulterior, a obținut încă două locuri pe podium pentru echipa DS Techeetah Formula E în sezonul 2018/2019 al Campionatului de Formula E, terminând la New York, weekendul trecut, pe locul 8 în clasamentul piloților.

André Lotterer și-a început cariera în motorsport în karting, de la o vârstă fragedă. A urmat traseul tradițional trecând, mai târziu, la monoposturi. După un an ca șofer de testare la Formula 1 (2002), Japonia a fost în centrul atenției sale: Lotterer a condus în același timp atât în Formula Nippon (acum Super Formula) cât și în Super GT. Abia în 2009 a reapărut în Europa. Aici a câștigat de trei ori cursa de 24 de ore de la Le Mans și o dată titlul de campion mondial în WEC. Născut la Duisburg, el și-a continuat cariera în cursele cu monoposturi, în Japonia. În 2014, a făcut o scurtă incursiune în Formula 1 cu Caterham.

André Lotterer, Porsche Formula E Team Photo: Porsche

André Lotterer, Porsche Formula E Team
Photo: Porsche

Fritz Enzinger (Vicepreședinte Porsche Motorsport): “Desemnarea lui André ca al doilea pilot Porsche Formula E este cu siguranță cea mai bună hotărâre. A fost pilot de fabrică pentru Porsche timp de trei ani, cunoaște foarte bine echipa și pe Neel. Nu putem decât să avem de câștigat de pe urma experienței pe care André o va aduce din ultimele două sezoane Formula E. Neel și André fac perechea perfectă de piloți pentru intrarea Porsche în Formula E. Așteptăm cu nerăbdare să începem sezonul nostru de debut în campionatul ABB FIA Formula E, sezonul 2019/2020, cu această pereche puternică de piloți.”

Fritz Enzinger, Vice President Porsche Motorsport Photo: Porsche

Fritz Enzinger, Vice President Porsche Motorsport
Photo: Porsche

André Lotterer (pilot de fabrică Porsche): “Aștept cu nerăbdare să concurez pentru Porsche în campionatul ABB FIA Formula E, sezonul 2019/2020. Am fost membru al familiei Porsche din 2017 și am o mulțime de amintiri minunate despre succesele comune – în special când lucram cu Neel. Am condus împreună în echipa Porsche LMP1 în 2017 și pentru Rebellion Racing în WEC în ultimii doi ani. Este minunat că acum vom fi perechea de piloți a echipei Porsche Formula E. Aștept cu nerăbdare noul rol și viitoarea colaborare cu echipa.”

André Lotterer, Porsche Formula E Team Photo: Porsche

André Lotterer, Porsche Formula E Team
Photo: Porsche

Carlo Wiggers (Directorul echipei de management și relațiilor de afaceri Porsche Motorsport): “Cu Neel și André avem doi piloți puternici pentru intrarea Porsche în campionatul ABB FIA Formula E, sezonul 2019/2020. Ambii au fost membri ai familiei Porsche de mai mulți ani și aduc o experiență bogată cu ei. Neel a fost implicat în dezvoltarea Formulei E încă de la început. Acum, cu André, avem și un pilot care a câștigat o experiență valoroasă în seria de curse cu automobile electrice, în ultimele două sezoane ale Formula E. Cu Neel și André am creat condițiile ideale în ceea ce privește piloții, pentru sezonul de debut Porsche în Formula E.”

Carlo Wiggers, Director Team Management & Business Relations Porsche Motorsport

Carlo Wiggers, Director Team Management & Business Relations Porsche Motorsport

Informații suplimentare, precum și materiale foto și video găsiți în Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com.

This entry was posted in Motorsport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *