Noul Bentley Continental GT V8 si GT V8 Convertible, elegant si cu un interior artizanal sublim

Bentley lansează în acest an două versiuni noi ale modelelor sale Continental GT si GT Convertible din a treia generație. Impresionantul Grand Tourer este acum disponibil pentru comandă în SUA, echipat cu un motor V8 pe benzină, asigurând o experiență a condusului plină de vitalitate și energie, ce completează standardele de lux de neegalat și tehnologia de ultimă oră.

Bentley Continental GT & GT Convertible V8 Photo: James Lipman / jameslipman.com Source: Bentley

Bentley Continental GT & GT Convertible V8
Photo: James Lipman / jameslipman.com
Source: Bentley

Ambele modele V8 sunt echipate cu un motor de nouă generație, de patru litri, twin-turbo, care dezvoltă 542 CP și cuplu de 770 Nm. Acesta combină o putere imensă cu o autonomie mai mare, plus un sunet caracteristic pentru un V8, emis prin cele patru guri de evacuare.

Proiectate și fabricate în Crewe, Marea Britanie, Continental GT V8 și GT V8 Convertible combină performanțele orientate către șofer cu un rafinament extraordinar și o tehnologie de ultimă oră. Ambele mașini sunt dotate cu jante de 20 de inci, cu 10 spițe, vopsite, cu un branding V8 subtil și un interior artizanal sublim.

Bentley a creat segmentul Grand Tourer de lux în 2003, o dată cu prima generație a modelului Continental GT. Având la bază modelul Continental GT, noile variante V8 oferă clienților o gamă unică de abilități Grand Touring.

Livrările către clienți vor începe în SUA în trimestrul al treilea, iar disponibilitatea pentru alte regiuni va fi programată începând cu primul trimestru al anului 2020.

Bentley Continental GT & GT Convertible V8 Foto: Bentley

Bentley Continental GT & GT Convertible V8
Foto: Bentley

Performanță captivantă – eficiență chiar mai mare

Noile versiuni V8 Grand Tourer îmbină puterea imensă cu eficiența impresionantă a consumului. Distribuția excelentă a greutății face dinamicul V8 să se simtă și mai agil și receptiv, cu o personalitate distinctă și mai vocală.

Motorul de ultimă generație, de 4.0 litri și 32 de valve V8, dezvoltă 542 CP și un cuplu de 770 Nm. Dispune, de asemenea, de turbocompresoare duble situate în interiorul formei ”V” a motorului, toate acestea oferind o viteză maximă de 318 km / h și o accelerare de la 0 la100 km / h în 4,0 secunde pentru Coupe; și de la 0 la 100 km / h în 4,1 secunde pentru Convertible.

Performanțele ambelor modele V8 cu opt viteze este completată de o eficiență care rezultă parțial din capacitatea motorului de a dezactiva patru din cei opt cilindri în anumite condiții, fără a compromite experiența de condus. Schimbarea are loc în numai 20 de milisecunde și este imperceptibilă pentru clienți. Tehnologia Stop-Start, care funcționează la viteze apropiate de oprire, este de asemenea disponibilă.

Bentley Continental V8 Photo: James Lipman / jameslipman.com Source: Bentley

Bentley Continental V8
Photo: James Lipman / jameslipman.com
Source: Bentley

Designul exterior puternic – o declarație de intenție

Emblemă a luxului, a treia generație Continental GT și GT Convertible reprezintă punctul culminant al realizărilor în materie de proiectare și de inginerie ale Bentley. Cu un design elegant, mai sculptat și mai clar definit, corpul și materialele se îmbină pentru a crea limuzine care îți taie respirația.

Noile modele V8 au jante din aliaj vopsit, de 20 de inci, cu 10 spițe și oferă opțiunea de a alege dintre alte nouă modele de până la 22 inci. Bentley oferă șapte culori standard ale caroseriei exterioare, cu o gamă extinsă de opțiuni suplimentare de vopsea. Atât GT V8, cât și GT V8 Convertible se disting prin țevile de eșapament și emblema V8 aplicată pe aripile din față.

Acoperișul adaptat GT V8 Convertible poate fi întins sau pliat în doar 19 secunde, în timp ce autoturismul se deplasează cu viteze de până la 50 km / h. Acest lucru îl transformă dintr-un coupe de lux într-un Grand Tourer de top, doar prin atingerea unui buton. Sunt disponibile șapte culori diferite pentru țesătura capotei, inclusiv un finisaj autentic tweed, adăugat în premieră.

Bentley Continental V8 Photo: James Lipman / jameslipman.com Source: Bentley

Bentley Continental V8
Photo: James Lipman / jameslipman.com
Source: Bentley

Un nou sistem de încălzire a gâtului (care este și mai cald și mai silențios decât în modelul generației anterioare) este integrat fără probleme în Scaunele Comfort încălzite și ventilate, optimizând eficiența și fluxul aerului în jurul tetierelor reglabile electric. Ceea ce evidențiază noul sistem de încălzire a gâtului este o paletă cromată centrală care se întinde pe toată lățimea gurii de aer, amintind de celebrele guri de aerisire Bentley. În combinație cu un volan încălzit și cu noile cotiere încălzite, aceste caracteristici de confort sofisticate creează o experiență luxoasă a condusului în toate mediile.

Modelele V8 utilizează, de asemenea, cea mai recentă tehnologie LED Matrix, în timp ce designul farurilor este inspirat de cele mai fine pahare de cristal. Rezultatul este similar cu cel al unei pietre prețioase fațetate, un efect care este intensificat atunci când opțiunea ”lumini de întâmpinare” aprinde treptat farurile atunci când vă apropiați de mașină.

Bentley Continental GT Convertible V8 1 Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible V8
Foto: Bentley

Un habitaclu de lux cu finisaje manuale

Interiorul inovator și luxos al Continental GT V8 oferă un rafinament de Grand Touring de neegalat. Acesta integrează materiale naturale, cum ar fi pielea de cea mai bună calitate și furniruri rare, din lemn obținut din surse sustenabile, într-un habitaclu lucrat manual.

Scaunele din piele, ajustabile în douăzeci de poziții, stabilesc noi standarde în industrie în materie de confort și rafinament și sunt monocolore pe modelele GT V8 și GT V8 Convertible. Patru alte opțiuni de combinare a culorilor la interior sunt disponibile opțional, alături de cusături de contrast și tighele manuale încrucișate.

Noul finisaj Crown Cut Walnut împodobește fascia V8 și alte zone, alte diferite tipuri de furniruri rafinate fiind disponibile ca opțiuni. Modelele V8 au, de asemenea, un sistem Bentley Audio cu 10 difuzoare, care oferă o putere de 650 W.

Bentley Continental GT Convertible V8 Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible V8
Foto: Bentley

În centrul tablourilor de bord GT V8 și GT V8 Cabrio se află un panou de bord avansat, complet digital, orientat spre nevoile șoferului, precum și ecranul opțional Bentley Rotating Display. Acesta din urmă are un ecran sensibil de 12,3 inci. Aflat într-o unitate cu trei laturi, Bentley Rotating Display se rotește pentru a dezvălui fie panoul de furnir, fie ecranul tactil, fie trei cadrane elegante analoge.

În interiorul noului GT V8 Convertible, un Grand Tourer pentru toate anotimpurile, clienții pot alege dintr-o gamă de opt culori pentru tapițeria plafonului.

Plăcere inegalabilă la condus

Dinamica de condus a modelelor Continental GT V8 și GT V8 Convertible oferă caracterul așteptat de la un Grand Tourer de clasă, împreună cu posibilitatea de a explora gama de performanțe pe care mașina le poate oferi prin intermediul selectorului Bentley Drive Dynamics.

Modurile diferite disponibile oferă clientului o gamă completă de performanțe, de la rafinamentul și confortul neegalat în clasa sa până la manevrabilitatea excelentă în modul Sport.

Bentley Continental GT V8 Foto: Bentley

Bentley Continental GT V8
Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible V8 Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible V8
Foto: Bentley

Variantele Continental GT V8 și GT V8 Convertible sunt echipate cu bare anti-ruliu goale, superușoare, față – spate, pentru o manevrabilitate excepțională, iar șasiul adaptiv, avansat din punct de vedere tehnic, creat pentru sistemul inteligent Dynamic Ride Bentley, este de asemenea disponibil ca opțiune.

Sistemul Dynamic Ride controlează confortul la condus și înclinarea laterală, protejând pasagerii de mișcarea excesivă și oferind impresia de precizie fără efort la volanul Continental GT V8.

Suspensia pneumatică utilizează arcuri cu trei camere, care îmbunătățesc și mai mult confortul la condus și caracterul dinamic. Aceasta are rolul de a varia de la rigiditatea modului sport la confortul și rafinamentul unei limuzine de lux, în funcție de modul selectat.

Sistemul activ de tracțiune integrală variază distribuția față-spate a cuplului în funcție de situația din timpul condusului. Continental GT V8 va folosi cât mai mult posibil tracțiunea spate în condiții normale de condus, pentru o eficiență optimă și o performanță dinamică.

Bentley Continental GT V8 Foto: Bentley

Bentley Continental GT V8
Foto: Bentley

Direcția asistată electric oferă un feedback excelent șoferului. Aceasta utilizează o cremalieră cu rată variabilă, permițând un răspuns sporit cu unghiuri de direcție mai mari pentru a ajuta la manevrabilitate, menținând în același timp o stabilitate excelentă la viteze mari. Modelele V8 vin cu o gamă largă de caracteristici de asistare a șoferului, cum ar fi Active Lane Assist, Traffic Jam Assist și Park Assist.

Opțiunea Continuous Damping Control optimizează confortul și manevrabilitatea, prin reglarea constantă a forțelor amortizoare ca răspuns la mișcările vehiculului și la cerințele șoferului. Acest lucru se realizează prin măsurarea continuă a vitezei și a distanței dintre roți și caroserie la fiecare viraj și reglare pentru a optimiza confortul și manevrabilitatea.

Bentley Continental GT Convertible V8 Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible V8
Foto: Bentley

Centenarul Bentley – 100 de ani de Excelență

În 1919, Walter Owen (W.O.) Bentley a creat o companie cu un obiectiv simplu: să construiască “o mașină rapidă, o mașină bună, cea mai bună din clasa ei”. Acest principiu călăuzitor a fost motorul mărcii Bentley de atunci și până acum, ducând brandul înainte și transformându-l în lider în industria auto de lux din întreaga lume.

10 iulie 2019 marchează anul 100 pentru Bentley. Această etapă extraordinară – atinsă de doar câteva companii speciale – va fi un motiv pentru celebrarea istoriei companiei și a succesului său la nivel global, de astăzi.

Note pentru editori

Disclaimer

* Certificarea finală. Continental GT V8 și GT V8 Convertible sunt disponibile numai la comandă în Canada, Mexic, Puerto Rico și Statele Unite ale Americii. Acestea vor deveni disponibile pentru comandă pe alte piețe selectate în prima jumătate a anului 2020. Vă rugăm să contactați distribuitorul Bentley din țara dumneavoastră pentru mai multe informații. Toate datele tehnice pentru Continental GT V8 și GT V8 Convertible se bazează pe ciclul de antrenare din America de Nord și sunt provizorii, sub rezerva omologării de tip.

 

Despre Bentley Motors

Bentley Motors este cel mai căutat brand de lux din lume. Sediul companiei din Crewe reunește toate operațiunile de design, cercetare și dezvoltare, inginerie și producția propriu-zisă a celor patru modele – Bentayga, Continental, Flying Spur și Mulsanne. Combinația dintre măiestria artizanală – care valorifică meșteșugurile transmise din generație în generație – expertiza inginerească și tehnologia de ultimă oră este specifică mărcilor auto britanice de lux, precum Bentley. Este, de asemenea, un exponent de cea mai înaltă calitate al industriei britanice. În sediul central din Crewe lucrează aproximativ 4000 de angajați.

Despre Bentley Bucureşti

Bentley Bucureşti, situat pe B-dul Pipera. nr 1/x, este cel de-al 45-lea dealership al mărcii britanice în Europa Continentală.

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *