911 GT2 RS MR este cea mai rapida masina sport de strada pe „Ring”

Porsche a stabilit un nou record pe Nürburgring-Nordschleife, în colaborare cu Manthey-Racing. Joi, 25 octombrie 2018, modelul Porsche GT2 RS MR, cu o putere a sistemului de 515 kW (700 CP), a finalizat un tur de circuit de 20,6 kilometri în 6 minute, 40 de secunde și 3 sutimi. Niciun alt autovehicul omologat pentru șosea nu a fost vreodată atât de rapid pe pista „Iadului verde”. Lars Kern s-a aflat la volanul mașinii special configurate pentru „Nordschleife” de către inginerii Porsche și experții Manthey-Racing. Pilotul de testare Porsche stabilise deja un record în septembrie 2017, într-un Porsche 911 GT2 RS de serie*.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

„Am stat cu ochii pe vreme toată ziua și ne-am întrebat dacă o astfel de cursă este posibilă. Nu ne-am fi asumat niciun risc dacă ploua sau dacă pista era puțin umedă”, spune dr. Frank-Steffen Walliser, șeful Motorsport și GT Cars. Porsche 911 GT2 RS a fost echipat cu noul kit de performanță de la Manthey-Racing, completat de o configurație generală a vehiculului, adaptată la caracteristicile circuitului Nürburgring-Norschleife. „Prin acest test, am vrut pur și simplu să evaluăm încă o dată potențialul vehiculului. Rezultatul a fost chiar impresionant. Este, într-adevăr, un timp fabulos, care arată în mod clar potențialul extraordinar al acestei mașini sport.”

Porsche GT2 RS a fost lansat pe piață în 2017 și prezentat ca fiind cel mai rapid și cel mai puternic 911 din toate timpurile. În ultimele luni, inginerii Porsche și-au folosit experiența de la dezvoltarea mașinilor de curse 911 RSR și 911 GT3 R, precum și pe cea a echipei Manthey-Racing, câștigată în urma a numeroase curse de succes pe Nürburgring-Nordschleife. Modificările au vizat șasiul și aerodinamica, iar tehnicienii s-au concentrat în permanență pe adaptarea mașinii la condusul pe șosea.

„Turul de circuit a fost excepțional”, spune inginerul de dezvoltare Lars Kern. La cei 31 de ani ai săi, Kern cunoaște foarte bine „Iadul verde”, atât de la teste și recorduri pe tur, precum și de la numeroasele curse VLN. „Echilibrul mașinii este, de asemenea, foarte bun cu noul pachet. Nu a trebuit să-mi asum nici un fel de risc pentru a fi rapid. Am avut o singură provocare, atunci când a început să se întunece.” Nicolas Raeder, CEO Manthey-Racing, mărturisește: „Suntem foarte mândri. A fost o mare provocare să facem un Porsche 911 GT2 RS, deja super rapid, încă și mai rapid.”

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Pe o vreme tomnatecă, dar uscată, Lars Kern a exploatat în mod optim potențialul imens al modelului Porsche 911 GT2 RS MR în turul său record, desfășurat sub supravegherea unui notar. Pentru combustibil, Porsche s-a bazat pe Esso ca partener recunoscut în sporturile cu motor. Scaunul șoferului a fost singura modificare față de versiunea GT2 RS MR, care poate fi deja comandată de la Manthey-Racing, pentru evenimente dedicate echipelor de club, organizate pe circuit. Din motive de siguranță, în vehiculul care a obținut un timp record pe Nürburgring-Nordschleife a fost montat un scaun special de curse, de tip scoică. Această modificare nu a oferit beneficii în ceea ce privește greutatea totală a mașinii.

Foto: Gruppe C Photography

Foto: Gruppe C Photography

Despre Porsche GT2 RS
Cel mai rapid și mai puternic Porsche 911 și-a făcut debutul mondial la Goodwood, în Marea Britanie, în iunie 2017. Motorul de 3,8 litri produce 515 kW (700 CP) și oferă un cuplu de 750 Nm. Viteza maximă a mașinii sport cu tracțiune spate este de 340 km/h. Având o greutate de doar 1.470 de kilograme, mașina cu două locuri accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde. În septembrie, Porsche a prezentat noul Porsche 935, bazat pe tehnologia ultra-modernă a modelului 911 GT2 RS, la Rennsport Reunion VI, în Laguna Seca, California (SUA). Vehiculul exclusivist, conceput pentru utilizarea pe circuit pe timp de zi, va fi livrat clienților anul viitor, într-o serie limitată de doar 77 de unități.

Manthey-Racing
Compania Manthey-Racing are sediul în Meuspath, la Nürburgring, și este condusă de frații Nicolas și Martin Raeder. Porsche AG deține o cotă de 51% în companie. Manthey-Racing oferă servicii, piese de schimb și evenimente de curse pentru clienți. Echipa de curse din regiunea Eifel este singurul deținător a șase victorii generale la Cursa de 24 de ore de pe Nürburgring. Printre altele, echipa din Meuspath este responsabilă de cele două 911 RSR din Campionatul Mondial de Anduranță FIA (WEC). În acest campionat, Porsche a obținut o victorie de clasă la Cursa de 24 ore de la Le Mans, în iunie 2018. În prezent, echipa Porsche GT ocupă detașat primul loc în clasamentul general WEC.

* 911 GT2 RS: consum mixt de combustibil 11,8 l/100 km; Emisii de CO2 269 g/km.

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *