Mission E Cross Turismo intra in productia de serie

Al doilea sportiv electric din Zuffenhausen: la ședința din 18 octombrie, Consiliul de Supraveghere al Porsche AG a dat undă verde pentru producția de serie a studiului de concept Mission E Cross Turismo. Constructorul de mașini sport va crea 300 de locuri de muncă suplimentare la sediul său din Zuffenhausen pentru producția noului vehicul, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018.

Mission E Cross Turismo. Foto: Porsche

Mission E Cross Turismo. Foto: Porsche

Studiul de concept omologat pentru șosea, Mission E Cross Turismo, a fost unul dintre punctele principale de atracție în Geneva și a fost foarte bine primit atât de vizitatori, cât și de reprezentanții mass-media.

Noul Cross Turismo cu patru uși are o arhitectură de 800 de volți și este pregătit pentru conectarea la rețeaua de încărcare rapidă. Are o putere a sistemului de 600 CP și o autonomie de 500 km (conform NEDC), fiind un derivat al modelului Taycan. Primul Porsche pur electric va fi lansat pe piață în 2019.

Mission E Cross Turismo. Foto: Porsche

Mission E Cross Turismo. Foto: Porsche

Introducerea Porsche Taycan în gama de modele a companiei generează 1200 de noi locuri de muncă în Zuffenhausen, iar o importanță majoră este acordată sustenabilității în producție, care va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Porsche are în plan să investească peste șase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *