Lansarea noului Porsche Macan in Europa

Premieră Porsche la Paris: noul Macan vine echipat cu un motor turbo cu patru cilindri eficient, pe benzină, 2,0 litri, cu îmbunãtãțiri la geometria camerei de combustie și cu filtru de particule pentru motorul pe benzinã. Acesta livrează o performanță de 180 kW (245 CP) și are un cuplu maxim de 370 Nm. Combinat cu transmisia cu dublu ambreiaj PDK în șapte trepte, motorul propulsează SUV-ul compact de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, până la viteza maximă de 225 km/h. Rata de consum este de 8,1 l/100 km, în conformitate cu NEDC (a se vedea nota de subsol). Modelul a suferit o transformare completă, iar cele mai importante noi caracteristici în materie de design, confort, conectivitate și dinamică de condus includ panoul tridimensional de lumini LED din spate și noul sistem Porsche Communication Management, complet interconectat, cu ecran tactil de 10,9 inchi, din interiorul vehiculului. Noul Macan și-a făcut debutul european la Salonul Auto de la Paris.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Șasiu perfecționat, pentru un echilibru sporit
Dinamica noului Macan rămâne cea mai importantă calitate tehnică. Șasiul revizuit crește nivelul de confort și face noul Macan mai plăcut la condus ca niciodată. La fel ca în cazul mașinilor sport, acesta vine echipat cu anvelope de dimensiuni diferite, permițând conducătorului auto să profite din plin de avantajele sistemului inteligent de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM) și să adopte un stil de condus dinamic. Pneurile nou dezvoltate, cu caracteristici de performanță îmbunătățite, asigură o dinamică laterală mai bună. Diametrele roților variază de la 18 inchi, în echiparea standard, la 21 inchi, cea de-a doua dimensiune fiind disponibilă opțional.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Un design optimizat, cu lumini full LED și o nouă paletă de culori
Aliniindu-se la ADN-ul de design Porsche, noul Macan etalează un panou tridimensional cu LED-uri în partea din spate. Luminile de frână cu design în patru puncte constituie o altă caracteristică reprezentativă pentru identitatea mărcii. Tehnologia LED este încorporată ca standard în farurile principale nou proiectate, în timp ce opțiunea Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) poate fi utilizată pentru a controla distribuția luminii. Partea frontală a noului Macan a fost complet reproiectată și pare acum mai lată. De asemenea, clienții pot acum alege dintre patru noi finisaje exterioare – Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic, Miami Blue și Crayon.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Complet interconectat: Porsche Connect Plus și navigație online în standard
Noul Macan oferă o gamă largă de posibilități digitale prin utilizarea noului Porsche Communication Management (PCM). Ecranul tactil full HD are acum o lățime de 10,9 inchi (anterior 7,2 inchi). La fel ca în Panamera și Cayenne, interfața poate fi adaptată pentru a răspunde cerințelor individuale ale utilizatorilor, prin pictograme predefinite. Complet interconectat în echiparea standard, noul sistem include navigație online, pregãtire pentru telefonul mobil, două interfețe audio și control vocal inteligent. Alte dotări standard includ Porsche Connect Plus (cu modul de comunicare LTE și cititor de cartele SIM), hotspot WLAN și o serie de servicii Porsche Connect. Abilitatea de conectare la Here Cloud, care este utilizată în scopuri de navigație, este esențială. Datele din cloud furnizează conducătorului auto informații actualizate online, permițând astfel recalcularea rapidă a rutei. Aplicațiile Porsche Connect și Porsche Car Connect îi permit conducătorului auto să comunice cu SUV-ul său Macan prin intermediul smartphone-ului. Aplicația Offroad Precision poate fi utilizată pentru a face experiențele off-road cu noul Macan chiar mai autentice și pentru a le înregistra.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *