Porsche creste investitiile in start-up-uri cu 150 de milioane de euro

Acces la tehnologiile și modelele de business ale viitorului: Porsche și-a majorat investițiile totale în activități cu capital de risc cu 150 de milioane de euro pentru următorii cinci ani. Obiectivul ”Porsche Ventures” este de a avea acces la tendințe, noi tehnologii și modele de afaceri. Activitățile de investiții desfășurate de Porsche Ventures se bazează, în parte, pe activitățile existente de investiții în start-up-uri ale companiei.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Ca investitor strategic, Porsche se concentrează pe investiții în modele de afaceri, care vizează experiența clienților, mobilitatea și stilul de viață digital, precum și tehnologii ale viitorului, precum inteligența artificială, blockchain și realitate virtuală și augmentată. Prin activitățile sale cu capital de risc, producătorul de mașini sport caută să investească în companii noi, care se află la început sau sunt în curs de dezvoltare.

”Pentru a ne bucura în continuare de succesul din ultimii ani, trebuie să ne schimbăm fundamental modelul de business. Porsche s-a numărat întotdeauna printre pionierii industriei auto. Până în prezent, inovația s-a bazat, în mare măsură, pe tehnologie și pe competențele noastre actuale de bază. În unele cazuri, schimbările care se impun acum sunt legate de subiecte care nu se află în ariile noastre principale de expertiză. Având în vedere acest lucru, este esențial să construim în jurul nostru un ecosistem puternic, cu parteneri competenți”, explică Lutz Meschke, vicepreședinte și membru al Consiliului Executiv, Responsabil de Finanțe și IT în cadrul Porsche AG.
O participație minoritară în start-ul ”Gapless”, cu sediul în Berlin, reprezintă cea mai recentă investiție a Porsche Ventures. Această nouă companie permite clienților să își gestioneze digital autovehiculele clasice, inclusiv întregul istoric al vehiculului, și să împărtășească aceste informații altor utilizatori, într-un format securizat, care previne falsificarea. Pentru a livra acest serviciu, start-up-ul dezvoltă o soluție bazată pe tehnologia blockchain, menită să mențină sau să crească valoarea pieselor colecționarului. Gapless este în prezent în faza de start-up și are o echipă de nouă persoane.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Porsche Ventures a investit recent și în compania de tehnologie WayRay, aflată în ascensiune rapidă. Acest start-up din Zurich dezvoltă și produce display-uri holografice de realitate augmentată și lucrează la integrarea obiectelor virtuale în experiența de condus. Porsche este investitor strategic principal în cadrul rundei de finanțare Seria C. Valoarea totală a rundei de finanțare este de 80 de milioane de dolari SUA. În plus, constructorul de mașini sport din Stuttgart deține acțiuni ca investitor strategic în start-up-uri precum Anagog, Miles și home-iX, dar și în compania de tehnologie și mașini sport Rimac.

Pe lângă investițiile directe, Porsche investește în fonduri cu capital de risc selectate, precum e.ventures din Europa și din SUA, precum și în fondurile Magma and Grove din Israel. Compania este, de asemenea, membru al platformei de inovație ”Startup Autobahn”. În martie 2018, Porsche Digital a colaborat cu Axel Springer ca parte a unui joint venture, pentru a lansa acceleratorul de start-up-uri APX. Cu toate acestea, în căutarea partenerilor potriviți, Porsche nu investește doar în companii de tip start-up. În plus față de tranzacțiile încheiate prin Porsche Ventures, producătorul de mașini sport investește în business-uri mature, care fac diferența în domeniul mobilității prin tehnologii de pionierat.

This entry was posted in Business and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *