Porsche cumpara un pachet de actiuni al companiei croate Rimac

Porsche AG investește în compania de tehnologie și automobile electrice Rimac Automobili, preluând un pachet minoritar de 10% din acțiuni. Compania dezvoltă și produce componente pentru vehicule electrice, precum și mașini electrice super sport. Ca parte a eforturilor sale în direcția automobilelor electrice, Porsche urmărește un parteneriat de dezvoltare cu start-up-ul din Croația.

Oliver Blume, Președintele Consiliului Executiv al Porsche AG și Mate Rimac, Fondator și CEO, Rimac Automobili. Foto: Porsche

Oliver Blume, Președintele Consiliului Executiv al Porsche AG și Mate Rimac, Fondator și CEO, Rimac Automobili. Foto: Porsche

În 2009, fondatorul Mate Rimac (30 de ani) a început să lucreze din garajul său la visul de a produce mașini de sport electrice care să fie atât rapide, cât și spectaculoase. Rimac a prezentat recent cea mai nouă versiune a hipercar-ului său electric, “C Two”, la Salonul Auto de la Geneva din martie 2018. Motorul produce aproximativ 2.000 CP și poate propulsa automobilul cu două locuri până la o viteză maximă de 412 km/h. Mașina are o autonomie electrică de 650 km (conform NEDC) și atinge un nivel de încărcare a bateriei de 80% în 30 de minute, printr-un sistem rapid de încărcare de 250 kW. Mai mult, compania fabrică sisteme de propulsie de înaltă performanță și sisteme de baterii pentru vehicule electrice.

“Dezvoltând mașini super sport, cu două locuri, pur electrice, precum “Concept One” sau “C Two”, dar și sisteme principale pentru vehicule, Rimac și-a demonstrat în mod impresionant expertiza din domeniul electromobilității”, spune Lutz Meschke, Vicepreședinte al Consiliului Executiv și Membru al Consiliului Executiv, Responsabil pentru Finanțe și IT, în cadrul Porsche. Meschke a adăugat: “Considerăm că ideile și abordarea Rimac sunt extrem de promițătoare, motiv pentru care sperăm să intrăm într-o strânsă colaborare cu această companie sub forma unui parteneriat de dezvoltare”.

Compania, cu sediul în Zagreb, are o creștere rapidă și un număr total de aproximativ 400 de angajați. Rimac se concentrează în principal pe tehnologia bateriilor de înaltă tensiune, pe sistemele de propulsie electrică și pe dezvoltarea interfețelor digitale între om și mașină (dezvoltare HMI). Rimac dezvoltă și produce și biciclete electrice, în cadrul subsidiarei sale Greyp Bikes, înființată în 2013.

“Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru Rimac, în cadrul strategiei noastre de a deveni un furnizor de top de componente și sisteme pentru industria auto în domeniul electrificării, al conectivității și al sistemelor avansate de asistență pentru conducătorii auto”, explică directorul executiv al Rimac, Mate Rimac.

This entry was posted in Business and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *