Premiera mondiala a Mission E Cross Turismo

Scânteie pentru viitor: Porsche a dezvăluit studiul de concept al unui CUV electric la Salonul Auto de la Geneva, prin lansarea Mission E Cross Turismo. Punctele forte ale noului Cross Turismo cu patru usi includ un design expresiv cu elemente inedite de off-road, precum și un ecran și un concept de operare inovatoare, cu touchscreen și eye-tracking.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Cu o lungime de 4,95 metri, vehiculul concept are tracțiune integrală și o tehnologie de încărcare la 800 de volți, pregătită pentru conectare la rețeaua de încărcare rapidă. De asemenea, acesta va putea fi încărcat prin inducție, la o stație de alimentare sau prin utilizarea sistemului Porsche de stocare a energiei pentru acasă. În plus, debutul noului Porsche 911 GT3 RS anunță sosirea uneia dintre cele mai radicale mașini sport de înaltă performanță din prezent, producând un total de 383 kW (520 CP), dintr-o capacitate cilindrică de patru litri.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Mission E Cross Cross Turismo – atletul electric al Porsche

Două motoare sincrone cu magneți permanenți (PSM), care generează o putere de peste 600 CP (440 kW), îi permit modelului Mission E Cross Turismo să accelereze la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde și să atingă o viteză de 200 km/h în mai puțin de 12 secunde. Mai mult decât atât, nivelul său de putere neîntreruptă nu se compară cu al niciunui alt vehicul electric: accelerațiile multiple sunt posibile în succesiune directă, fără pierderi de performanță.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

”Mission E Cross Turismo este o expresie a modului în care ne imaginăm viitorul electric. Vehiculul concept îmbină sportivitatea cu caracterul practic de zi cu zi într-o manieră autentică. Mission E Cross Turismo se va conduce și reîncărca rapid și va fi capabil să-și demonstreze performanțele pe termen lung”, spune Oliver Blume, CEO al Porsche AG. ”Cross Turismo, care este deja omologat pentru șosea, se bazează pe conceptul Mission E prezentat de Porsche la IAA 2015. Mașina de serie bazată pe acest model își va sărbători premiera anul viitor.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Inspirat de cursele motorsport: noul 911 GT3 RS cu motor aspirat natural, de 520 CP
Odată cu lansarea noului 911 GT3 RS, Porsche va prezenta cea mai puternică mașină sport cu motor aspirat natural, omologată pentru șosea. Puterea de 383 kW (520 CP) este generată de un motor boxer cu șase cilindri, cu o cilindree de patru litri și o gamă de turații de până la 9.000 rpm. La fel ca ”inima” noului model GT, șasiul vine direct din lumea sportului cu motor, fiind îmbunătățit cu direcție pe puntea spate, toate gândite pentru o precizie fără compromisuri. Noul 911 GT3 RS poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde, atingând o viteză maximă de 312 km/h.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Piața elvețiană: clienții preferă modelele sport și în 2017

Anul trecut, compania elvețiană de retail a Porsche, cu sediul în Rotkreuz, a livrat 3.621 de vehicule. În special, modelele cu cele mai performante motoare au fost cele mai solicitate, printre care 911 GT3 și modelul super sport 911 Carrera 4 GTS, în versiunea coupé și convertible. Cel mai popular model Porsche din Elveția este Macan GTS. În segmentul GT, Porsche a obținut rezultate excelente pentru tehnologia sa hibridă orientată spre performanță.

This entry was posted in Lansari modele noi, Saloane auto and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *