Cifra de afaceri si profitul operațional Porsche au crescut

În primele nouă luni ale anului 2017, Porsche AG și-a crescut profitul operațional, cifra de afaceri, livrările și numărul de angajați. Profitul operațional a crescut cu 5%, la 3,0 miliarde de euro, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 4%, până la 17,1 miliarde de euro. Marja de profit se ridică la 17,6%. În primele trei trimestre ale anului 2017, numărul de livrări a crescut cu 4%, la 185.898 de vehicule. Echipa Porsche a crescut, de asemenea, cu 8%, până la 29.284 de angajați.

Porsche 911 Carrera GTS. Foto: Porsche

Porsche 911 Carrera GTS. Foto: Porsche

”Ne folosim, în mod constant, profitabilitatea ridicată pentru a finanța dezvoltarea electromobilității și a noilor tehnologii”, a explicat Oliver Blume, Președintele Consiliului Executiv al Porsche AG. ”Noile variante motorsport ale modelului 911, precum și noile modele Panamera și Cayenne se bucură de o popularitate imensă. De asemenea, vedem o receptivitate sporită pentru tehnologia plug-in hibrid. De aceea, atât pentru noul Panamera, cât și pentru Panamera Sport Turismo, am lansat vârful de gamă cu sistem de propulsie hibrid. În 2019, vom merge mai departe, prin lansarea primei mașini sport Porsche 100% electrice, Mission E”, a adăugat Blume.

Peste 1.200 de noi locuri de muncă în Zuffenhausen

Lutz Meschke, Vicepreședinte al Consiliului Executiv și Membru în Consiliul Executiv, Responsabil de Financiar și IT, a subliniat că nivelul ridicat de investiții în electromobilitate și digitalizare reprezintă o mare provocare pentru constructorul de mașini sport. Porsche va investi semnificativ peste trei miliarde de euro în vehicule plug-in hibrid și pur electrice în următorii cinci ani și va crea peste 1.200 de noi locuri de muncă în Zuffenhausen. ”Sunt investiții în viitorul companiei noastre. Cu toate acestea, ne păstrăm obiectivul strategic de a obține o marjă de profit operațional de minimum 15% și în viitor. Pentru a realiza acest lucru, vom optimiza și mai mult structura noastră de costuri”, a spus Meschke.

Pentru anul financiar 2017, Blume și Meschke se așteaptă să vadă, la finalul anului, un profit operațional puțin peste nivelul ridicat din anul precedent. La același lucru se așteaptă și în ceea ce privește livrările și cifra de afaceri.

This entry was posted in Business and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *