Rezultate pozitive pentru Porsche in primul semestru al anului

În prima jumătate a anului 2017, Porsche AG și-a crescut profitul operațional, cifra de afaceri, livrările și numărul de angajați. După primele șase luni ale anului, profitul operațional al Porsche a ajuns la 2,1 miliarde de euro, reprezentând o creștere de 16%. Cifra de afaceri a crescut cu 8%, până la 11,8 miliarde de euro. Marja de profit a companiei a ajuns la 18,1% (16,8% în semestrul anterior), în timp ce numărul de livrări a crescut cu 7%, ajungând la 126.497 de vehicule. Echipa Porsche a crescut cu 12%, ajungând să numere 29.280 de angajați.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

”Prioritatea Porsche este de a avea clienți mulțumiți și locuri de muncă sigure pe termen lung”, spune Oliver Blume, Președinte al Consiliului Executiv al Porsche AG. ”Rezultatele financiare excelente creează o fundație solidă pentru viitor. Porsche se bazează pe mașinile sport puriste și autentice – printre care noile 911 GTS, 911 GT3, 911 Turbo S Exclusive și 911 GT2 RS – precum și pe tehnologiile de viitor, precum hybrid plug-in și mobilitatea 100% electrică.“

Lutz Meschke, Vicepreședinte al Consiliului Executiv și Membru în Consiliul Executiv, Responsabil de Financiar și IT în cadrul Porsche AG, subliniază că o strategie de hedging pe termen lung și o organizare eficientă, cu o structură optimizată a costurilor, susțin tendința rezultatelor pozitive. Cu toate acestea, sugerează că rezultatele excelente din prima jumătate a anului ar putea fi dificil de susținut în viitor.

”Vom vedea doar un randament al investiției noastre semnificative pentru dezvoltarea primei mașini sport pur electrice Porsche și pentru extinderea suprafeței de producție de la Zuffenhausen, odată cu lansarea Mission E, la sfârșitul acestui deceniu”, spune Meschke. Porsche investește un miliard de euro în dezvoltarea Mission E și creează peste 1.200 de noi locuri de muncă. În plus, constructorul de mașini sport investește câteva sute de milioane de euro în tehnologii ale viitorului și în sisteme de propulsie hybrid plug-in. ”Este o provocare imensă să gestionezi astfel de sume pentru investiții și să susții, în același timp, un randament atât de bun”, adaugă Meschke.

Pentru anul financiar 2017, cu condiția ca ratele de schimb valutar să rămână stabile, Blume și Meschke estimează că, la sfârșitul anului, compania va înregistra un profit operațional puțin peste nivelul ridicat al anului precedent. De asemenea, Porsche va urmări, în continuare, să-și atingă obiectivul strategic al unei marje de profit de cel puțin 15%.

This entry was posted in Business and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *