Debut pentru noul 911 RSR la cea mai dificila cursa auto din lume

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este o cursă legendară. La cea de-a 85-a ediție, care va avea loc pe 17-18 iunie, 60 de mașini și 180 de piloți vor răspunde provocărilor de pe circuit. Cu 18 victorii generale și 105 victorii în clasa sa, Porsche este cel mai de succes constructor auto din istoria acestei prestigioase curse de 24 de ore, fiind bine reprezentat în competiție și anul acesta. Echipa Porsche GT participă cu două noi Porsche 911 RSR în renumita clasă GTE-Pro, marcând debutul la cea mai dificilă cursa auto din lume al acestei mașini de 510 CP, dezvoltată de Porsche Motorsport în Weissach, pe baza celei de-a șaptea generații a emblematicului 911. Cu cele două prototipuri 919 Hybrid de la clasa LMP1 și cu cele patru Porsche 911 RSR din anul de model 2015, pilotate de echipele de clienți Porsche la clasa GTE-Am, un număr total de zece mașini de curse Porsche, 13 piloți de la fabrica Porsche și un tânăr pilot Porsche vor lua cu asalt maratonul de la Le Mans.

Porsche 911 RSR (92), Porsche GT Team: Michael Christensen, Kevin Estre, Dirk Werner

911 RSR  GT Team. Foto: Porsche

Fascinația celor 24 de ore de la Le Mans este la fel de specială ca provocarea pentru piloți și echipe. Aceasta se datorează, în mare parte, circuitului cu o lungime de 13,629 km, care combină porțiunile de pistă de curse cu șoselele naționale. Acest circuit este atât de aparte și datorită virajelor sale legendare, precum Mulsanne și Terre Rouge, sau porțiunii în linie dreaptă Mulsanne, cu o lungime de aproape cinci kilometri. Cei mai buni piloți de curse din lume au intrat în istorie pe lista câștigătorilor. Chiar și Hollywood-ul a adus un omagiu prestigioasei curse de mare distanță din provincia franceză: filmul ”Le Mans”, din 1970, avându-l ca protagonist pe Steve McQueen, este considerat unul dintre cele mai bune filme dedicate curselor auto din toate timpurile.

Piloții Porsche

high_patrick_pilet_frederic_makowiecki_richard_lietz_l_r_pretest_le_mans_2017_porsche_ag

GT Team: Michael Christensen, Kevin Estre, Dirk Werner. Foto: Porsche

high_dirk_werner_michael_christensen_kevin_estre_l_r_pretest_le_mans_2017_porsche_ag

Porsche GT Team: Dirk Werner, Michael Christensen, Kevin Estre. Foto: Porsche

În clasa GTE-Pro, Richard Lietz (Austria), Frédéric Makowiecki (Franța) și Patrick Pilet (Franța) vor împărți cockpit-ul noului 911 RSR, cu numărul de start 91. Colegii lor de la fabrica Porsche, Michael Christensen (Danemarca), Kévin Estre (Franța) și Dirk Werner (Germania), vor pilota cel de-al doilea Porsche 911 RSR (#92) al echipei Porsche GT. În clasa GTE-Am, echipele de clienți Porsche acceptă provocarea cursei de 24 de ore cu patru Porsche 911 RSR, model din anul 2015. În această clasă, tânărul pilot Porsche Matteo Cairoli (Italia) sărbătorește prima sa participare la Le Mans. Acesta va împărți sarcinile de pe circuit, în vehiculul #77 al echipei Dempsey Proton Racing, cu cei doi piloți germani, Christian Ried și Marvin Dienst. Pilotul de la fabrica Porsche, Patrick Long (SUA) se află la cea de-a 14-a participare la Le Mans. De această dată, Long va pilota vehiculul #93, un 911 RSR ce aparține Proton Competition, alături de Abdulaziz Turki Al Faisal (Arabia Saudită) și Mike Hedlund (SUA). Piloții celui de-al doilea 911 RSR al echipei Proton Competition (#88) sunt fostul Junior Porsche Klaus Bachler (Austria), Stéphane Lemeret (Belgia) și Khaled Al Qubaisi (Abu Dhabi). La volanul 911 RSR cu numărul de concurs #86, ce aparține echipei Gulf Racing, Ben Barker și Michael Wainwright, din Marea Britanie, își unesc forțele în cursa de mare distanță cu Nick Foster (Australia).

Porsche 911 RSR (91), Porsche GT Team: Richard Lietz, Patrick Pilet, Frederic Makowiecki

911 RSR (91), GT Team: Richard Lietz, Patrick Pilet, Frederic Makowiecki  Foto: Porsche

Porsche 911 RSR

Vehiculul 911 RSR care și-a sărbătorit debutul la cursa de 24 de ore din Daytona, în ianuarie, este un vehicul complet nou: suspensia, structura caroseriei, conceptul aerodinamic, motorul și transmisia au fost toate reproiectate în Weissach, de la zero. În funcție de mărimea restrictorului, motorul, care este acum poziționat în fața punții spate, generează aproximativ 510 CP. Datorită difuzorului bară spate de mari dimensiuni, combinat cu o aripă spate montată deasupra, nivelul de deportanță și eficiența aerodinamică au fost semnificativ îmbunătățite. Noul 911 RSR, al cărui predecesor și-a adjudecat o dublă victorie la Le Mans în 2013, prezintă, la cea de-a doua cursă de 24 de ore din sezonul său de debut, un design din fabrică îmbunătățit, în culorile primare alb, roșu și negru.

Cursa are loc sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 16.00 (ora României).

Porsche 911 RSR (92), Porsche GT Team: Michael Christensen, Kevin Estre, Dirk Werner

911 RSR  Foto: Porsche

 

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *