Tenis de clasă mondială la aniversarea de pe Porsche Arena

Porsche Tennis Grand Prix ajunge la cea de-a 40-a ediție, ocazie cu care turneul din Stuttgart își va sărbători aniversarea alături de cele mai bune jucătoare de tenis din lume. În frunte cu deținătoarea titlului mondial Angelique Kerber, un total de opt jucătoare din Top 10 mondial vor juca pe Porsche Arena, între 22 și 30 aprilie. Maria Sharapova, care a câștigat turneul între 2012 și 2014 se numără, de asemenea, printre participante. În afara premiului în bani, câștigătoarea va primi, ca premiu principal, și un Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet.Porsche Arena. Foto: Porsche

”40:LOVE” – este motto-ul cu care Porsche Tennis Grand Prix atrage starurile tenisului mondial pentru jubileul său, la Stuttgart. În afară de Angelique Kerber, care a părăsit terenul de la Porsche Arena la volanul mașinii oferite drept premiu atât în 2015, cât și 2016, competiția va include următoarele jucătoare din Top 10 mondial: Dominika Cibulkova (Slovacia), câștigătoarea finalei WTA 2016, Garbine Muguruza (Spania), câștigătoarea French Open 2016, Simona Halep (România), Madison Keys (SUA), Agnieszka Radwanska (Polonia), câștigătoarea finalei WTA 2015, Svetlana Kuznetsova, câștigătoarea Porsche Tennis Grand Prix și a French Open în 2009 și Karolina Pliskova (Republica Cehă), care a început sezonul 2017 cu victorii la Brisbane și Doha. Acestora li se vor alătura alte patru jucătoare clasate în Top 20 mondial.

“Suntem încântați să le putem prezenta spectatorilor, din nou, în cadrul celei de-a 40-a ediții Porsche Tennis Grand Prix, cele mai valoroase jucătoare de talie mondială”, a declarat Markus Günthardt, directorul turneului. ”În plus, pe lângă meciurile de tenis de pe Porsche Arena, jucătoarele și spectatorii se vor bucura de un spectacol, care prezintă retrospectiva celor 40 de ani de turneu, creat special pentru a marca și a celebra această aniversare.”

Printre numeroșii invitați celebri ai evenimentului de pe Porsche Arena se va număra și Tracy Austin. Pe atunci doar o tânără de doar 15 ani, de origine americană, Tracy a devenit favorita publicului la prima ediție Porsche Tennis Grand Prix, care a avut loc în Filderstadt, în 1978, dar și prima câștigătoare a turneului. Până în 1981, Tracy Austin a bifat patru victorii consecutive, la competiția la care chiar și colegii ei de teren se întorceau cu plăcere, an după an. Jucătoarele WTA au votat Porsche Tennis Grand Prix ca fiind competiția lor favorită din lume din categoria sa, în 2016 – pentru a opta oară, din anul 2007.

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *