Bentley lanseaza Bentayga Mulliner: SUV-ul luxului suprem

  • Noua creație Mulliner este declarația supremă a luxului
  • Dotările exclusiviste includ un nou compartiment de depozitare a șampaniei, jante de 22 inci cu design unic, un nou concept de finisaj și o combinație cromatică la interior creată de Mulliner, desăvârșită printr-un tighel de contrast
  • Măiestria artizanală poziționează Bentayga Mulliner în topul segmentului SUV-urilor de lux
  •  Nava amiral Bentayga Mulliner va fi produsă în serie limitată
  •  Un exemplar Bentayga Mulliner unic, cu incrustații ce profilează lanțul muntos Monte Rosa, va fi expus la Salonul Auto de la Geneva săptămâna viitoare

    Bentayga Mulliner. Foto: Bentley Motors

    Bentayga Mulliner. Foto: Bentley Motors

Bentley Motors anunță lansarea noului Bentayga Mulliner: SUV-ul luxului suprem.

Mulliner, divizia de personalizare a limuzinelor Bentley, și-a folosit măiestria artizanală pentru a desăvârși SUV-ul multipremiat Bentayga, dând naștere unei noi nave amiral și stabilind noi stadarde pe segmentul auto de lux.

Noi dotări interioare și exterioare – ce includ finisajul exterior opțional Duo Tone, jante de 22 inci, un compartiment de depozitare a șampaniei și un nou concept de finisaj la interior – completează designul modern, sculptural al Bentley Bentayga.

Interior Bentayga Mulliner. Foto: Bentley Motors

Interior Bentayga Mulliner. Foto: Bentley Motors

Dotat cu cel mai puternic motor din clasa sa – motorul W12, de 6 l – Bentayga Mulliner îmbină eficiența și rafinamentul cu o putere și un cuplu uimitoare. Cu 608 CP și 900 Nm, motorul propulsează SUV-ul de lux de la 0 la 100 km/h în doar 4,1 s, până la viteza maximă de 301 km/h, oferind Bentayga Mulliner statutul de cel mai rapid SUV din lume.

Produsă în ediție ultra limitată, din cauza procesului de producție extrem de complex și a caracterului artizanal al dotărilor interioare de lux, această nouă navă amiral va fi disponibilă spre comandă în primăvara anului 2017.

Un exemplar unic Bentayga Mulliner va fi expus la standul Bentley de la Salonul Auto de la Geneva săptămâna viitoare, etalând o incrustație unică pe panoul frontal, realizată manual, ce profilează conturul impresionantului lanț muntos Monte Rosa.

Bentayga Mulliner este cel mai luxos echipat SUV creat vreodată și este destinat clienților aflați în căutarea unui automobil desăvârșit, cu performanțe de top, cu care se pot deplasa cu ușurință pe orice tip de teren, într-un confort deplin.

Noul model introduce schema de vopsire opțională Duo Tone pentru prima dată pe Bentayga. Finisajul elegant este obținut prin găsirea punctului perfect de separare a culorilor, dând senzația de plutire a cabinei și a capotei. Separarea culorilor servește și pentru a accentua aspectul musculos tipic Bentayga și prezența sa impunătoare. Schema de vopsire Duo Tone va fi disponibilă la nivelul gamei Bentayga începând cu luna aprilie.

Noile jante Paragon de 22 inci, personalizate de Mulliner, cu șapte spițe și cu un capac de ax care pare că plutește, o emblemă exterioară specială, la care se adaugă, în echiparea standard, elementele caroseriei inferioare vopsite la culoare și grilele inferioare ale barei de protecție cu finisaje cromate, completează noua înfățișare a SUV-ului.

La interior, Mulliner a îmbinat designul tradițional cu cel modern. O nouă schema de culori – în care scaunele din față și din spate sunt îmbrăcate în piele de diferite nuanțe, fiind disponibile, în total, șapte combinații cromatice – completează schema de vopsire opțională Duo Tone de la exterior. Pielea cusută manual este înfrumusețată prin broderia unică Mulliner și prin tigheluri de contrast.

Interiorul Bentayga Mulliner. Foto: Bentley Motors

Interiorul Bentayga Mulliner. Foto: Bentley Motors

Dotările exclusiviste Mulliner includ și un nou compartiment pentru șampanie în partea din spate a cabinei, cu răcitor pentru băuturi, dulap iluminat ce menține băutura rece și pahare de tip flute din cristal de Cumbria, realizate pe comandă, toate incorporate într-o consolă centrală de proporții generoase.

Interiorul noului Bentayga Mulliner etalează și un finisaj exclusivist din lemn de nuc ombré Burr. Acesta prezintă o tranziție cromatică unică de la negru către maro nuc Burr, pe măsură ce finisajul îmbracă interiorul. De asemenea, un finisaj special din lemn înlocuiește placajul standard de pe consola centrală.

Interior Bentayga Mulliner. Foto: Bentley Motors

Sistemul de iluminare ce permite selectarea luminii în funcție de starea de spirit, incluzând șase tipuri de lumină, plăcuțe Mulliner iluminate și lumini de întâmpinare Bentley cu LED, creează o ambianță de lux și pe timpul nopții. Bentayga Mulliner oferă clienților posibilitatea de a-și crea propria ambianță, la comandă, prin opțiunea ”My Mood”, care permite pasagerilor să aleagă dintre 15 nuanțe diferite și să ajusteze luminozitatea în uși, cotiere și în spațiul pentru picioare.

Sistemul Audio Naim for Bentley din noul Bentayga Mulliner este cel mai puternic și mai performant sistem audio din clasa sa, având 20 de difuzoare și un amplificator de 1.950 W, cu 21 de canale.

Funcția Parking Heater, ce poate fi activată prin telecomandă, permite ca interiorul SUV-ului să fie încălzit sau răcit chiar și atunci când motorul este oprit. Jaluzelele electrice pentru geamurile din spate și un parasolar dublu sunt, de asemenea, disponibile, cu specificațiile Sunshine.

Specificațiile City și Touring includ o serie cuprinzătoare de funcții standard de asistență a șoferului, printre care se numără Park Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control, Traffic Assist, Night Vision și Head-Up Display.

De asemenea, Bentayga Mulliner include Bentley Dynamic Ride – primul control electric anti-ruliu din lume, care folosește un sistem 48V. Acest sistem contracarează instant forțele de rulare laterale în viraje și asigură contactul maxim cu solul pentru a livra o ținută de drum fără egal, confort la condus și o manevrabilitate excelentă.

Pentru noua navă amiral Bentayga este disponibil, opțional, și accesoriul exclusivist Linley Hamper by Mulliner, ce include o ladă frigorifică, un set de tacâmuri de lux şi veselă din porţelan Linley, pahare de cristal și un spațiu de depozitare pentru alimente. Pentru mai mult confort în aer liber, anumite părți ale coșului pot fi demontate și folosite ca scaune de picnic.

Un alt accesoriu de lux, disponibil opțional, este ceasul mecanic Mulliner Tourbillon, creat de Breitling. Având cel mai complex mecanism disponibil pe un ceas auto, Mulliner Tourbillon conține 196 de componente individuale și este întors periodic, automat, printr-un mecanism dedicat, cu precizie ridicată, integrat în bord. Această operă de artă este turnată în aur masiv (clienții pot alege între aur galben, alb sau roz) şi poate fi realizat cu cadran din sidef sau din abanos negru, decorat cu opt diamante.

 

This entry was posted in Business and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *