Porsche ajuta refugiatii sa obtina calificari pentru piata muncii

Porsche lansează cel de-al doilea program pentru integrarea refugiaților, ajutând 15 femei și bărbați din Afghanistan, Siria, Eritrea și Irak să obțină calificări în cadrul companiei germane, până în luna august.

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Scopul programului este de a ajuta participanții să obțină o poziție de training sau chiar un loc de muncă permanent pe piața muncii. Porsche a conceput acest program nu doar pentru a satisface cerințele din cadrul companiei, ci și pentru a susține industrii unde nu există muncitori calificați și pentru a ajuta companiile mici, care nu au posibilitatea creării unor astfel de programe de integrare. Pentru a asigura o perioadă de tranziție cât mai lină refugiaților înscriși în program, Porsche colaborează cu German Federal Employment Agency, care le va oferi acestora consiliere în carieră. După primul an al programului, 11 refugiați au fost angajați în cadrul Porsche.

„Integrarea de succes presupune instruire de calitate, iar o instruire de calitate costă mult”, este de părere Uwe Huck, Chair of the Group Works Council la Porsche. „Multe întreprinderi artizanale sau companii mici nu și-o pot permite. De aceea, privim dincolo de compania noastră, pentru că atunci când o companie ajunge la nivelul la care se află Porsche în prezent, are o obligație față de întreaga societate. Ne manifestăm spiritul de integrare oferind refugiaților șansa de a-și găsi locul în Germania, la compania noastră. Acest lucru este important, pentru că a fi refugiat nu este o carieră, este un destin crud, iar în spatele fiecărei povești cu refugiați sunt oameni reali și trebuie să îi ajutăm cât de mult putem. Dar integrarea nu este un drum cu sens unic. Pentru mine, asta înseamnă că refugiații trebuie să învețe germană, să ne accepte cultura și să își joace rolul activ și disciplinat. Programul ne va ajuta să aducem o contribuție societății și acest lucru este în spiritul unic Porsche.”

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Programul de integrare Porsche durează opt luni și cuprinde trei module. În primele trei luni, refugiații urmează un curs intensiv de limbă germană cu accent pe terminologia tehnică. În al doilea modul, cursanții vor deprinde abilități tehnice de bază, timp de patru săptămâni, la centrul de instruire Porsche. Pe parcursul ultimelor patru luni, refugiații analizează diferite departamente tehnice din cadrul Porsche și urmează internship-uri de orientare în carieră, inclusiv la companiile partenere interesate.

Primul program de integrare a depășit toate așteptările, cu 11 refugiați din 13, cu vârste cuprinse între 16 și 38 de ani, continuându-și cariera chiar în cadrul Porsche. Ușa companiei rămâne deschisă în continuare și pentru ceilalți doi participanți, care momentan obțin competențele lingvistice și pregătirea necesară, urmând un program de școlarizare suplimentară.

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *