Porsche sustine Cyber Valley, unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare in domeniul inteligentei artificiale

Porsche participă la unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare în domeniul inteligenței artificiale din Europa, în calitate de partener principal. Participanții la acest proiect au demarat inițiativa în Stuttgart.

Mission E. Foto: Porsche

Mission E. Foto: Porsche

Sistemele inteligente au deja un impact direct în viața noastră. Aceste sisteme vor declanșa unul dintre cele mai mari procese de schimbare cunoscute de civilizația modernă, iar landul Baden-Württemberg din Germania găzduiește încă de pe acum institute de cercetare de renume, care activează în domeniul inteligenței artificiale. În anii următori, Porsche va juca un rol activ în stabilirea unei locații internaționale de top pentru inteligența artificială: Cyber Valley. Alți parteneri implicați în acest proiect sunt: Universitatea din Stuttgart și Universitatea din Tübingen, Max Planck Institute for Intelligent Systems și companii ca Bosch, Daimler, BMW, ZF Friedrichshafen și Facebook.

Partenerii Cyber Valley. Foto: Porsche

Partenerii Cyber Valley. Foto: Porsche

Cyber Valley va pune bazele unui centru internațional de cercetare de bază și ale unei platforme pentru aplicații vandabile. În acest centru, tinerii cercetători ai viitorului pot beneficia de formare profesională de top, alături de până la 100 doctoranzi.

Prin activitatea sa în domeniul digitalizării și al electromobilității, Porsche aduce deja o contribuție majoră la dezvoltarea acestui domeniu.”Sfârșitul acestui deceniu va aduce pe piață primul automobil sport pur electric”, a declarat Michael Steiner, Member of the Executive Board for Research and Development la Porsche AG.

Michael Steiner, Member of the Executive Board for Research and Development la Porsche AG. Foto: Porsche

Michael Steiner, Member of the Executive Board for Research and Development la Porsche AG. Foto: Porsche

”Proiectul Mission E nu numai că subliniază importanța amplasării sediului nostru în Stuttgart-Zuffenhausen, dar este și o piatră de temelie pentru landul Baden-Württemberg ca hub tehnologic”, adaugă Steiner. Inițiativa Cyber Valley vine în completarea eforturilor noastre pentru dezvoltarea tehnologiilor de mâine, din industrii și spații geografice diferite, dar și pentru pregătirea tinerilor cercetători talentați în aceste domenii”.

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *