Motorsport 2017. Porsche isi consolideaza echipa de piloti

Porsche a răsplătit realizările remarcabile ale echipelor și ale piloților din 2016 în cadrul galei motorsport Night of Champions, în Weissach. Cu această ocazie, a fost anunțată noua componență a echipei Porsche pentru sezonul 2017.

919 Hybrid: Noile echipe de piloți pentru prototipurile cu numerele de concurs 1 și 2

Prototipurile Porsche 919 Hybrid cu numerele de concurs unu și doi. Foto: Porsche

Prototipurile Porsche 919 Hybrid cu numerele de concurs 1 și 2. Foto: Porsche

Porsche Motorsport LMP se va întoarce în 2017 și își va apăra titlul în cele nouă runde FIA World Endurance Championship WEC. Cele două prototipuri Porsche 919 Hybrid vor concura, și sezonul viitor, cu numerele de concurs unu și doi. Cea mai mare schimbare la cele două mașini de curse LMP1 este la nivelul cockpit-ului. După plecarea lui Romain Dumas, a lui Marc Lieb și a lui Marc Webber din echipa care pilota prototipul LMP1, trei nou-veniți se vor alătura echipei Porsche. Doi dintre ei fac parte din echipa piloților de la fabrică: neozeelandezul Earl Bamber (26) și britanicul Nick Tandy (32). Amândoi au o experiență bogată cu prototipul 919 Hybrid. În 2015, cei doi și-au unit forțele cu pilotul de Formula 1 Nico Hülkenberg, participând la cursa de 24 de ore de la Le Mans într-un al treilea prototip Porsche LMP1, unde au obținut o victorie impresionantă.

Nick Tandy. Foto: Porsche

Nick Tandy. Foto: Porsche

Al treilea cel mai recent membru în echipa Porsche, André Lotterer (35), a urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Le Mans și a fost numit campion WEC în 2012, în calitate de pilot la fabrica Audi. Loterer și Tandy își vor împărți atribuțiile în prototipul Porsche 919 Hybrid, cu numărul de concurs 1, cu campionul WEC en titre, Neel Jani (32). Pilotul german Timo Bernhard (35) se va alătura celor doi neozeelandezi Earl Bamber și Brendon Hartley (27), în cockpitul prototipului cu numărul de concurs doi.

Datorită progresului continuu, prototipul 919 de anul viitor reprezintă un nou pas înainte în evoluția tehnologică, venind cu o nouă culoare, un aerokit optimizat și cu o revizie generală completă a aproape tuturor componentelor. Noul prototip de curse va fi prezentat oficial pe 23 martie, la prologul WEC, care va avea loc pentru prima dată în Monza, Italia.

Trei noi piloți GT la fabrica Porsche

Odată cu  mutarea lui Earl Bamber și a lui Nick Tandy la divizia LMP și cu întoarcerea unei echipe de la fabrică la FIA WEC, au fost selectați noi piloți. Cu o experiență vastă, pilotul german Dirk Werner (35) se întoarce în cockpit-ul unui prototip 911. Werner a concurat pentru Porsche din 2004 până în 2009, timp în care și-a asigurat titlul Porsche Carrera Cup Deutschland 2006, a câștigat titlul GT la Grand Am Series în 2007 și 2009 și, tot în 2009, a primit titlul Porsche Cup pentru cel mai bun pilot privat.

Pilotul Dirk Werner. Foto: Porsche

Dirk Werner. Foto: Porsche

Belgianul Laurens Vanthoor (25) a câștigat, în 2010, cursa de Formula 3 Grand Prix din Macau, a obținut titlul FIA GT Series în 2013 și a continuat să acumuleze victorii importante în cursele pe distanțe lungi: în 2014, la cursa de 24 de ore de la Spa, în 2015, la cursa de 24 de ore de pe Nürburgring și la cursa de 12 ore de la Sepang, iar în 2016, la cursa de 24 de ore din Dubai. În urmă cu două săptămâni, pilotul Audi a câștigat FIA GT World Cup în Macau.

Pilotul

Laurens Vanthoor. Foto: Porsche

De asemenea, Sven Müller (24) a fost promovat de pe poziția de junior Porsche la cea de pilot de fabrică. Tânărul pilot german s-a pregătit, timp de trei ani, să devină pilot profesionist de curse, iar în 2016 a câștigat titlurile Porsche Carrera Cup Deutschland și la campionatul internațional Porsche Mobil 1 Supercup. 

Echipa de piloți de la fabrica Porsche țintește la titlurile FIA WEC 2017, la clasa GT

Pe lângă angajamentele LMP1, Porsche va trimite și o echipă de la fabrică la cursele FIA WEC 2017, să lupte pentru titlurile de cel mai bun pilot și cel mai bun constructor auto din clasa GT, titluri ce vor fi acordate pentru prima dată. Echipa Porsche Motorsport GT va participa cu două noi prototipuri 911 RSR la clasa GTE-Pro. Numele piloților confirmați sunt Michael Christensen (26), Frédéric Makowiecki (36) și Richard Lietz (33).

Porsche reorganizează programul de pregătire a tinerilor

Porsche completează programul său de succes pentru tinerii piloți cu un nou modul: datorită succeselor impresionante în cursele de brand, italianul Matteo Cairoli (20) și francezul Mathieu Jaminet (22) vor primi în continuare susținere financiară, în calitate de ”Young Professionals”, asistând echipele de clienți  în campaniile internaționale de curse GT. Trei tineri piloți vor fi susținuți ca juniori Porsche în 2017: Dennis Olsen (20) din Norvegia și australianul Matt Campbell (21), care concurează la Porsche Mobil 1 Supercup și Thomas Preining (18) din Austria, care va debuta anul viitor în cursele GT și va accepta provocarea Porsche Carrera Cup Deutschland.

Pilotul Matteo Cairoli. Foto: Porsche

Matteo Cairoli. Foto: Porsche

Piloții Porsche 2017

LMP1 – 919 Hybrid #1

Neel Jani (32)                                  Elveția

André Lotterer (35)                         Germania

Nick Tandy (32)                               Marea Britanie

LMP1 – 919 Hybrid #2

Earl Bamber (26)                            Noua Zeelandă

Timo Bernhard (35)                        Germania

Brendon Hartley (27)                      Noua Zeelandă

Piloții de la fabrică pentru clasa GT

 Jörg Bergmeister (40)                    Germania

Michael Christensen (26)               Danemarca

Romain Dumas (38)                       Franța

Kévin Estre (28)                              Franța

Wolf Henzler (41)                            Germania

Richard Lietz (33)                            Austria

Frédéric Makowiecki (36)              Franța

Sven Müller (24)                              Germania

Patrick Pilet (35)                              Franța

Patrick Long (35)                             SUA

Laurens Vanthoor (25)                    Belgia

Dirk Werner (35)                             Germania

Piloți tineri

Matteo Cairoli (20)                          Italia

Mathieu Jaminet (22)                    Franța

Juniorii Porsche

Matt Campbell (21)                         Australia

Dennis Olsen (20)                           Norvegia

Thomas Preining (18)                     Austria

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *