Lamborghini Aventador S ridica stacheta pe segmentul supercarurilor sport

Noul vârf de gamă Lamborghini Aventador S se face remarcat printr-un nou design aerodinamic și o suspensie îmbunătățită, mai multă putere și o nouă dinamică de condus. Sufixul ”S” nu lasă loc de presupuneri, anticipând performanțe superioare modelelor anterioare Aventador și ridicând standardul pe segmentul supercarurilor cu motor V12.

Lamborghini Aventador S. Foto: lamborghini.com

Lamborghini Aventador S. Foto: lamborghini.com

„Versiunea S reprezintă următoarea generație Aventador, dar și rezultatul celor mai noi inovații în materie de tehnologie și performanță pe segmentul supercarurilor sport”, a declarat Stefano Domenicali, Chairman and Chief Executive Officer Automobili Lamborghini. „Noul Aventador S reprezintă armonia perfectă dintre design vizionar, tehnologie de ultimă generație și dinamică de condus impecabilă, ducând conceptul de supercar sport la un nou nivel”.

Designul versiunii S indică în mod clar o nouă generație Aventador. Aceasta prezintă o serie de modificări la exterior, în special pe puntea față și spate, în timp ce profilul rămâne cel tipic gamei Aventador. Fiecare componentă a fost modificată cu scopul de a asigura maximul de eficiență aerodinamică, accentuând și mai mult caracterul dinamic și musculos al noului model. Mai mult decât atât, Lamborghini Centro Stile a integrat în Aventador S anumite elemente ale unor modele emblematice, cum ar fi pasajele roților din spate, ce amintesc de celebrul Countach.

Lamborghini Aventador S. Foto: lamborghini.com

Lamborghini Aventador S. Foto: lamborghini.com

Un spoiler frontal mult mai agresiv redirecționează aerul pentru o eficiență aerodinamică mai ridicată și pentru o răcire mai bună a motorului și a radiatoarelor.

457865

Lamborghini Aventador S. Foto: lamborghini.com

Aventador S oferă conducătorului auto patru moduri diferite de rulare: clasicele STRADA, SPORT, CORSA și noul mod EGO, ce poate fi personalizat în ceea ce privește tracțiunea (motor, cutie de viteze, tracțiune integrală), direcția (LRS, LDS, Servotronic) și suspensia (LMS).

Interiorul noului Aventador S. Foto: lamborghini.com

Interiorul noului Aventador S. Foto: lamborghini.com

Lamborghini Aventador are un motor V12 aspirat natural de 6,5 litri, cu 40 CP mai puternic decât versiunea anterioară, generând nu mai puțin de 740 CP și un cuplu maxim de 690 Nm, la 5.500 rpm.

Greutatea de doar 1.575 kg a supercarului asigură un raport greutate – putere de doar 2,13 kg/CP. Noul Aventador S atinge 100 km/h în doar 2,9 secunde și o viteză maximă de 350 km/h. Transmisia este asigurată de cutia de viteze în 7 trepte Independent Shifting Rod (ISR), ce permite schimbarea automată a vitezelor în mai puțin de 50 de milisecunde.

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *