Schimbari la Porsche Motorsport – dupa victoria de la Le Mans si titlul in clasamentul pilotilor, Marc Lieb si Romain Dumas primesc sarcini noi

Doi piloți de clasă mondială, care au gustat succesul la cel mai înalt nivel în sportul pe care îl practică, se pregătesc să pornească pe un nou drum. La sfârșitul acestui sezon, Romain Dumas și Marc Lieb părăsesc echipa Porsche și locurile din monococul prototipului de peste 900 CP, 919 Hybrid, pentru a se dedica unor noi proiecte în cadrul Porsche.

Prototipul 919 Hybrid. Foto: Porsche

Prototipul 919 Hybrid. Foto: Porsche

Atât pilotul francez, cât și pilotul german, au cariere de durată la fabrica Porsche. În acest an, realizările lor au fost încununate de victoria de la Le Mans și de câștigarea titlului în clasamentul piloților la FIA World Endurance Championship, weekend-ul trecut, la Bahrain. De fapt, fiecare dintre cei doi piloți este un expert în cursele pe distanțe lungi. Dumas (38 de ani) are în palmares opt victorii generale cu Porsche în cursele internaționale de 24 de ore, în timp ce Lieb (36 de ani) are șase astfel de succese în cariera sa. Reușitele și experiența lor sunt extrem de apreciate în cadrul companiei, astfel că ambii piloți de succes vor lucra în continuare pentru Porsche.

„Programul LMP1 a avut foarte mult de câștigat datorită experienței lui Marc și a lui Romain, în special în faza de formare a echipei și la Le Mans”, a declarat Fritz Enzinger, vicepreședintele LMP1. „În ultimii ani, am trecut împreună prin multe suișuri și coborâșuri. Sunt foarte încântat că cei doi piloți încheie această etapă din cariera lor la Porsche cu victoria de la Le Mans, în calitate de campioni mondiali. Vreau să le mulțumesc din tot sufletul lui Marc și lui Romain pentru performanțele lor înalte, pentru angajamentul și loialitatea de care au dat dovadă în tot acest timp.”

Romain Dumas și Marc Lieb. Foto: Porsche

Romain Dumas și Marc Lieb. Foto: Porsche

La 20 de ani, Marc Lieb a devenit pilot la fabrica Porsche. În ciuda succeselor sale internaționale, omul de familie Marc Lieb nu s-a bazat niciodată exclusiv pe acest sport. Tată a doi copii, de loc din Ludwigsburg, de lângă Stuttgart, Lieb s-a înscris la Colegiul Tehnic Esslingen și a obținut diploma de inginer auto. ”Mi-am imaginat mereu că programul LMP1 va fi ultima etapă pentru mine ca pilot de la fabrică”, spune Lieb. „Și am reușit să stabilesc devreme cursul viitorului carierei mele în afara cockpit-ului Porsche. Sunt recunoscător pentru toate șansele și oportunitățile pe care Porsche mi le-a oferit de-a lungul anilor. Și sunt, în special, recunoscător familiei mele, care m-a sprijinit în cariera mea de pilot de curse de peste două decenii – au fost multe momente dificile și vreau să îi răsplătesc pe cât posibil”.

Relația lui Romain Dumas cu Porsche nu se rezumă la cockpit-ul prototipului 919 Hybrid. Pilot la fabrica Porsche din 2003, Dumas conduce propria echipă de mașini Porsche în raliuri și la faimosul concurs Pikes Peak International Hill Climb. „Pentru mine, Porsche este ca o familie”, mărturisește sportivul născut în Alès, în sudul Franței, care acum locuiește în Arzier (Elveția). „Îmi vin în minte mulți ani minunați alături de o mulțime de mașini minunate. Am făcut istorie de câteva ori, în Spa și la Nordschleife, cu 911 GT3 și evident, în Sebring, cu RS Spyder. Ultimii trei ani cu noua echipă Porsche la categoria LMP1 au fost la cel mai înalt nivel profesional. A fost o perioadă extrem de competitivă și plină de provocări din punct de vedere tehnic. Să câștig cursa de 24 de ore de la Le Mans cu Porsche a fost un vis devenit realitate și sunt mândru de tot ce am realizat împreună în toți acești ani. Sunt un om care iubește provocările și în curând voi avea parte de una nouă.”

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *