Portretul unui campion – Sven Müller

După ce a câștigat titlul Porsche Carrera Cup Deutschland weekend-ul trecut, juniorul Porsche în vârstă de 24 de ani a obținut și trofeul Porsche Mobil 1 Supercup. Sven Müller este al cincilea pilot din istoria de 24 de ani a competiției care a câștigat cupa națională și supercupa internațională în același sezon. Juniorul Porsche a urcat pe podiumul Supercup de opt ori și de trei ori a fost câștigător în Spielberg, Silverstone și Budapesta.

Campionul Sven Müller. Foto: Porsche

Sven Müller. Foto: Porsche

Sven Müller s-a născut în Mainz, Germania, și a copilărit în Bingen am Rhein. Pasiunea pentru mașini a moștenit-o de la tatăl său, Michael, care a participat la cursele VLN și chiar a câștigat cursa de 24 de ore din Dubai. La doar 11 ani, Müller a participat la prima cursă de karting, înainte să treacă la cursele de monoposturi în 2011.

Campionul Sven Müller. Foto: Porsche

Foto: Porsche

Müller nu câștigase niciun titlu până acum o săptămână, iar acum are două în palmares. La finalul cursei, el le-a mulțumit șefului echipei, Walter Lechner, inginerului său, Michael Rühs și mecanicului șef, Phil Brandes și a sărbătorit împreună cu echipa – juniorul Porsche știe că performanța de top poate fi atinsă doar printr-o armonie perfectă între pilot și echipa sa.

Sven Müller este a cincilea pilot care a câștigat atât titlul național, cât și pe cel internațional în același sezon, alături de Frank Stippler, René Rast, Philipp Eng și Earl Bamber. Referitor la victoria de la Le Mans a lui Bamber, la doar câteva luni după câștigarea titlului Supercup, Müller a declarat: „Normal că visul meu este să urc într-o zi pe podiumul de la Le Mans. Câștigarea unui titlu este un pas important în carieră. Sunt extrem de încântat că am câștigat atât titlul Carrera Cup, cât și titlul Supercup.”

Campionul Sven Müller. Foto: Porsche

Sven Müller. Foto: Porsche

Două titluri în același an – ce urmează pentru campionul Porsche? „Cursele pe distanțe mari”, spune Müller. „Daytona, Sebring, Nürburgring, Le Mans – este visul meu să mă număr printre câștigători.”

This entry was posted in Events and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *