Frumoasele din Padurea Adormita

Depozitele auto au ceva magic, iar depozitul Porsche nu face excepție. Aici, timpul parcă se comprimă, iar privitorul este invitat într-o călătorie aproape hipnotizantă prin istoria de zeci de ani a mărcii.

Depozitul Auto Porsche. Foto: Porsche

Depozitul auto Porsche. Foto: Porsche

Depozitul Porsche este o construcție industrială pură, ce adăpostește adevărate etaloane ale performanței, modele și prototipuri unice, pe o suprafață de sute de mii de metri pătrați. Un muzeu Porsche lipsit de ornamente, dar căruia cu siguranță nu-i lipsește farmecul.

Am putea spune despre acest spațiu, populat de câteva sute de modele Porsche, că este un paradis pentru admiratorii înfocați ai brandului. Multe dintre modelele deja clasice sunt păstrate sub huse de pânză, precum piesele scumpe de mobilier, stârnind și mai mult curiozitatea pentru ce se ascunde dedesubt. Chiar și fără să ridici husa, însă, lumina naturală care inundă depozitul conturează siluete familiare, iar imaginile încep să ți se deruleze automat în fața ochilor: imagini cu modele care au scris istorie pe pista de curse, asociate cu nume precum Mario Andretti, Jacky Ickx sau Walter Röhrl.

Depozitul Auto Porsche. Foto: Porsche

Depozitul Auto Porsche. Foto: Porsche

Lângă modelele de Formula 1 se află două dintre cele trei modele 804s produse vreodată, precum și așa-numitul vehicul de testare pe termen lung – un 944 S – care a parcurs, într-un singur an, 365.000 km, aproape echivalentul distanței Pământ-Lună, o medie de 1.000 km în fiecare zi.

Printre bijuteriile păstrate în depozitul Porsche se numără și singura motocicletă produsă de un inginer Porsche, Mr. Hess, bazată pe motorul de pe Porsche 356, precum și câteva tractoare cu motor diesel, numite, de colecționari, ”Red Noses”.

Singura motocicletă produsă de un inginer Porsche. Foto: Porsche

Singura motocicletă produsă de un inginer Porsche. Foto: Porsche

Depozitul Porsche este, practic, „acasă” pentru modelele Porsche care nu au ajuns în muzeul mărcii, rămânând un deziderat pentru fanii care nu s-ar teme să înlăture husele, dar o enigmă pentru Wikipedia, care nu poate indica cu exactitate locația acestui spațiu învăluit de o aură de mister, ferit de ochii lumii.

Depozitul Porsche rămâne în continuare închis publicului larg, așa că vizita noastră se încheie aici. Dacă secretul ar fi dezvăluit, magia s-ar risipi.

Descoperă depozitul Porsche în galeria de imagini de mai jos:

This entry was posted in Business and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *