Noul SUV din familia Skoda: KODIAQ

Skoda a prezentat noul SUV de talie mare al mărcii în cadrul unui eveniment spectaculos, pe 1 septembrie, la Berlin. Skoda Kodiaq impresionează printr-un limbaj complet nou al designului interior, mai mult spațiu și un habitaclu modern și intuitiv.

Noul Skoda KODIAQ. Foto: Skoda.ro

Noul Skoda KODIAQ. Foto: Skoda.ro

Numele noului model a fost inspirat de denumirea ursului Kodiak, care trăiește pe insula cu același nume, situată în apropiere de Alaska, iar înlocuirea literei „k” cu „q” derivă din limba nativilor, populația Alutiiq. Similitudinile dintre noul SUV Skoda și ursul Kodiak nu se opresc la nume,  interiorul noului model fiind marcat de robustețe și forță. Bordul este clar structurat, iar display-ul are un design elegant, cu operare Simply Clever, logică şi intuitivă, toate funcțiile și butoanele fiind ușor accesibile.

Interiorul noului SUV, SKODA KODIAQ. Foto: Skoda.ro

Interiorul noului SUV, SKODA KODIAQ. Foto: Skoda.ro

Un alt punct forte al lui Kodiaq este spațiul peste medie pe care îl oferă, fiind primul model Skoda disponibil, opțional, şi în varianta cu șapte locuri. Constructorii modelului au reușit să obțină compartimentarea interioară optimă la un exterior cu o lungime de 4,70 m şi o lăţime de 1,88 m. Kodiaq este ideal pentru transportul de persoane, dar și de bagaje, datorită scaunelor reglabile și rabatabile. Cu scaunele rabatate, versiunea Kodiaq de cinci locuri oferă cel mai mare portbagaj din clasa sa, având o capacitate de 2065 l.

Portbagajul noului SUV, SKODA KODIAQ. Foto: Skoda.ro

Portbagajul noului SUV, SKODA KODIAQ. Foto: Skoda.ro

Alături de spațiul generos, cele peste 30 de soluții Simply Clever, precum protecția marginii portierelor, sistemul electric pentru siguranța copiilor sau tetierele cu design special pentru confort la dormit, recomandă noul Kodiaq ca mașină de familie.

Gama de motorizări pentru noua Skoda Kodiaq include cinci propulsoare: trei pe benzină și două diesel. La baza acestei game se află un 1.4 TSI de 125 CP, urmat de o variantă de 150 CP, iar cel mai puternic propulsor pe benzină este un 2.0 TSI de 180 CP și 320 Nm. La capitolul diesel, vorbim de un motor 2.0 TDI cu două variante: de 150 CP şi de 190 CP.

Puteți admira noul SUV de la Skoda în galeria de imagini de mai jos:

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *