VW & SKODA, un parteneriat de un sfert de secol

Pe 28 martie, s-au împlinit 25 de ani de la semnarea unuia dintre cele mai importante parteneriate ale lumii auto – cel dintre Volkswagen și SKODA.

Foto: skoda-auto.cm

Foto: skoda-auto.cm

De când SKODA a fost inclusă oficial în familia Volkswagen Group, producătorul ceh s-a dezvoltat de la un jucător auto regional, la unul de calibru internațional. Dacă la începutul anilor ’90, SKODA producea anual aproximativ 200.000 de unități, acum a ajuns să producă peste un milion de automobile pe an, fiind prezentă în peste 100 de piețe pe întregul mapamond.

Nu doar volumul producției a crescut exponențial, ci și gama de modele, care a ajuns să numere peste 40 de versiuni, de la sportivul Citigo, mic și compact, ideal pentru traficul urban, până la eleganta SKODA Superb, modelul cel mai reprezentativ al mărcii.

Peste 5 milioane de SKODA Octavia produse în lume

De curând, SKODA a avut și un alt motiv de sărbătorit: peste 5 milioane de unități SKODA Octavia au fost produse de la introducerea modelului, în 1996. De asemenea, cea de-a treia generație Octavia, care a intrat pe linia de producție în 2013, a trecut pragul de 1 milion de automobile.

De-a lungul timpului, SKODA Octavia s-a remarcat ca fiind unul dintre cele mai de succes modele ale mărcii – în 2015, nu mai puțin de 432.300 de unități SKODA Octavia au fost vândute în întreaga lume, înregistrând o creștere de aproximativ 11% față de anul precendent.

SKODA Octavia Combi cu numărul 1.000.000 și SKODA Octavia cu numărul 5.000.000. Foto: skoda-auto.cm

SKODA Octavia Combi cu numărul 1.000.000 și SKODA Octavia cu numărul 5.000.000. Foto: skoda-auto.cm

This entry was posted in Events and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *