ŠKODA a obtinut rezultate financiare spectaculoase si vanzari-record in 2015

În 2015, ŠKODA a atins noi recorduri din punct de vedere al vânzărilor de automobile la nivel global, dar și prin prisma rezultatelor financiare obținute.

Foto: skoda.ro

Foto: skoda.ro

Anul trecut, marca a atins o cifră de afaceri record, cu o creștere de 6,2%, realizând o nouă performanță, de 12,5 miliarde euro (11,8 miliarde euro în 2014). Profitul operațional a crescut cu 12,0% până la 915 milioane euro (817 milioane euro în 2014). Producătorul ceh de automobile plănuiește să crească în continuare şi în anul 2016, iar viitoarele modele SUV vor juca un rol important în dezvoltarea ŠKODA.

„2015 a fost un an bun pentru ŠKODA. În ciuda unor condiții de piață pline de provocări, compania și-a păstrat direcția pe tot parcursul anului fiscal, atingând noi recorduri la numărul de livrări, cifra de afaceri și profit,” a declarat Bernhard Maier, CEO ŠKODA. „Aceasta demonstrează că ŠKODA a atins un nou nivel al performanței. Succesul nostru este durabil.”

În anul 2015, ŠKODA a livrat o cifră-record de 1.055.500 automobile către clienții săi din întreaga lume. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 18.300 de automobile sau de 1,8% față de anul anterior (1.037.200 automobile livrate în 2014).

Pentru ŠKODA, anul 2015 a fost marcat de cea mai amplă ofensivă a modelelor ŠKODA din toate timpurile. Lansarea pe piață a noii ŠKODA Superb s-a aflat în lumina reflectoarelor. Dimensiunile și spaţiul generos clasează modelul Superb la nivelul superior al segmentului automobilelor din clasa medie. În plus față de caracterul practic, spaţiul generos și raportul excelent calitate-preț, care au făcut populară marca ŠKODA, noul Superb anunță o nouă era pentru marcă în materie de design și tehnologie.

Succesul companiei a continuat și la începutul anului 2016. Până la finalul lunii februarie, vânzările globale ŠKODA au crescut cu 4,5%, ajungând la 170.300 automobile și stabilind un nou record pentru primele două luni ale anului.

This entry was posted in Business and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *