Noua generatie 718 Boxster

La 20 de ani de la debutul primului Boxster, Porsche a decis reclasificarea Roadsterelor cu motor poziționat central. Denumirea aleasă de producătorul din Stuttgart pentru noua generație de modele este 718 Boxster și 718 Boxster S. Modelele decapotabile cu două locuri sunt acum mai puternice și mai eficiente în ceea ce privește consumul de combustibil. Modelele de serie 718 reprezintă o continuare a conceptului de motor boxer cu patru cilindri și aduc în prezent o istorie fascinantă a mașinilor sport Porsche. Mașinile sport Porsche 718 cu motor amplasat central au câștigat curse importante în anii ‘50 și ‘60, printre ele numărându-se victoriile în cursele Targa Florio și Le Mans.

Porsche 718 Boxster și 718 Boxster S. Credit foto: Porsche

Porsche 718 Boxster și 718 Boxster S. Credit foto: Porsche

Piesa centrală a noilor modele de serie este noul motor boxer cu patru cilindri, cu supraalimentare. Versiunea de bază 718 Boxster este propulsată de un motor turbo de 2.0 l cu 300 CP, în timp ce 718 Boxster S dezvoltă 350 CP datorită motorului de 2.5 l. În cazul modelelor S, Porsche folosește un turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei. În prezent, Porsche este singurul producător auto care folosește tehnologie VTG pentru mașini de serie, cu motoare pe bază de benzină, atât la fabricarea modelului ​​911 Turbo cât și pentru 718 Boxster S. Noutățile cu care vine producătorul din Stuttgart sunt câștigul considerabil de putere, de 35 CP, comparativ cu modelele Boxster anterioare, dar și eficiența impresionantă a noilor motoare turbo. Noul 718 Boxster are un consum de combustibil mai eficient cu până la 13%.

Șasiul complet reproiectat și frânele mai puternice oferă pasionaților de senzații sportive o adevărată plăcere la condus. Designul noului model a fost, de asemenea, îmbunătățit considerabil. Supercar-ul a fost complet revizuit, cu excepția parbrizului, a plafonului retractabil și a capacului portbagajului. La interior, cockpit-ul este completat de un nou panou de bord. În plus, în echiparea standard este inclusă cea mai recentă generație a sistemului Porsche Communication Management (PCM). Modulul de navigație este disponibil și el, opțional.

Lansarea pe piața din Europa a noilor modele sport cu motorul amplasat central începe cu data de 30 aprilie.

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *