Porsche extinde programul Motorsport pentru tineri si in 2016

În urma unui proces riguros derulat în mai multe etape, tinerii piloți Dennis Olsen (19 ani, Norvegia) și Mathieu Jaminet (21 de ani, Franța) au fost selectați pentru a participa la programul Porsche Motorsport în 2016, destinat pregătirii tinerilor pasionați de pilotajul sportiv. Cei doi tineri talentați se alătură, așadar, piloților juniori Matteo Cairoli (19 ani) și Sven Müller (23 ani), care vor continua programul Porsche pentru încă un an.

Porsche Motorsport Junior Programme, Lausitzring

Dennis Olsen   Credit foto: Porsche

În sezonul următor, Dennis Olsen, care a obținut cele mai bune rezultate dintr-un total de peste 100 de aplicanți la programul Porsche, va beneficia de o bursă în valoare de 150.000 Euro și se va pregăti pentru cursa Porsche Carrera Cup Deutschland, în timp ce Mathieu Jaminet va primi o bursă de 200.000 Euro și va participa, alături de Cairoli și Müller, la competiția Porsche Mobil 1 Supercup 2016. Pe parcursul întregii perioade de pregătire, antrenorul permanent al celor patru juniori Porsche va fi veteranul curselor auto Sascha Maassen, la rândul său, fost Porsche Junior.

Mathieu Jaminet

Mathieu Jaminet  Credit foto: Porsche

Până acum, cursele auto Porsche Carrera Cup Deutschland și Porsche Mobil 1 Supercup s-au dovedit a fi experiențe extrem de valoroase pentru tinerii piloți care își doresc să facă performanță, iar programul Porsche Motorsport – o rampă de lansare către pilotajul sportiv la cel mai înalt nivel. Un exemplu viu este Earl Bamber, care a fost selectat ca pilot junior in programul Porsche Motorsport în 2014, iar în iunie anul acesta a obținut locul I la celebrul 24 Hours of Le Mans.

This entry was posted in Business and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *