SKODA sarbatoreste 110 ani de productie a automobilelor

În acest an, Skoda sărbătorește nu doar 120 de ani de la înființare ci și 110 ani de când produce automobile. În 1905 fondatorii companiei Václav Laurin și Vaclav Klement (L&K) au prezentat primul lor automobil: legendarul Voiturette A.

În acel an, publicarea primelor fotografii oficiale pe 29 octombrie în ediția revistei “Allgemeinen Automobil-Zeitung” este considerată nașterea automobilelor. Aceeași fotografie cu detalii suplimentare, a fost, de asemenea, publicată pe prima pagină a revistei săptămânale cehă Sport o Hry “(Sport și Jocuri”) la sfârșitul lui 1905.

151027-newspapers                   Credit imagine: Skoda

Realizarea modelului Voiturette A a urmărit principiile construcției moderne, cu un radiator montat în partea din față a motorului, coloană de direcție înclinată și motor în doi cilindri răcit cu apă 7-HP (5.2 kW). Viteza maximă era de aproximativ 40 km/h. Transmisia a avut trei trepte și o treaptă de viteză marșarier iar ambreiajul a fost căptușit cu piele. Vehiculul cântărea aproximativ jumătate de tonă. L & K a produs cel puțin 44 astfel de exemplare ale tipului Voiturette A.

151027-L-K-Voiturette-A-1905-003

                      Credit imagine: Skoda

“Suntem mândri de cei 110 de ani de fabricație auto din Mladá Boleslav,”, spune membrul consiliului Skoda, Bohdan Wojnar. “Cu expertiză, curaj și energie, Laurin și Klement au pus bazele pentru viitoarea poveste de succes Skoda. Mașinile realizate în Republica Cehă de Skoda se bucură de o reputație excelentă în întreaga lume.“

 

This entry was posted in Business, Events and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *