Noul Audi Q7 – Sportivitate, eficiență și confort premium

Odată cu noul Q7, Audi impune standarde în segmentul SUV premium.  Noul Audi Q7 este cel mai spațios vehicul din segment. Deși dimensiunile exterioare au fost reduse considerabil, modelul oferă spațiu interior sporit atât pentru pasageri, cât și pentru depozitare. Sistemele sale inovatoare de asistență și infotainment fac din noua generatie Q7 un invingator. Eficientele motorizări consumă în medie cu 26% mai puțin carburant.

Audi Q7

Motoarele oferă valori excelente pentru segmentul SUV-urilor mari echipate cu tracțiune integrală permanentă. Agregatele 3.0 TDI cu 200 kW (272 CP) și 3.0 TFSI cu 245 kW (333 CP) propulsează noul Audi Q7 de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde (TFSI) și respectiv 6,3 secunde (TDI). Motorul diesel V6 consumă în medie doar 5,7 litri de carburant pe 100 kilometri, valoare corespunzătoare unor emisii de CO2 de 149 grame pe kilometru.

Audi Q7 impune standarde și la capitolele mod de operare, infotainment, conectivitate și sisteme de asistență. A doua generație a platformei modulare de infotainment, cât și Audi virtual cockpit sunt prezente la bordul noului Q7. Noua unitate de control MMI all-in-touch cu un generos touchpad, transformă operarea într-o joacă de copii. Alte inovații atractive includ servicii extinse de la Audi connect, Audi tablet pentru pasagerii din spate și două sisteme de sonorizare cu audio 3D.

O altă noutate este reprezentată de integrarea smartphone cu Google Android Auto și Apple CarPlay. Noul Audi Q7 este unul dintre primele vehicule ce oferă aceste funcții. Portofoliul de noi sisteme de asistență reprezintă o altă caracteristică impresionantă, inclusiv adaptive cruise control cu ” traffic jam assistant”.

Audi Q7

Audi Q7 e-tron quattro, ce va fi lansat la scurt timp după, este primul plug-in hybrid de la Audi cu un motor diesel. Acesta impresionează cu o putere a sistemului de 275 kW (373 CP) și cu un cuplu al sistemului de 700 Nm, reprezentând totodată primul plug-in hybrid diesel cu tracțiune integrală permanentă din segmentul SUV premium. Modelul consumă doar 1,7 litri pe 100 kilometri, valoare corespunzătoare unor emisii CO2 de sub 50 de grame pe kilometru. O încărcare completă a bateriei este suficientă pentru a parcurge o distanță de 56 kilometri.

This entry was posted in Lansari modele noi and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *