Ucenicii ŠKODA își construiesc mașina de vis: decapotabila sportivă CitiJet

16 tineri ucenici ai Școlii Profesionale ŠKODA AUTO și-au construit mașina de vis: decapotabila sport ŠKODA CitiJet. Acest studiu este rezultatul proiectului ‘ŠKODA Apprentice Car’ (Automobilul Ucenicilor ŠKODA). Premiera oficială a acestui automobil dinamic, cu două locuri, a avut loc la cea de-a 33-a Întâlnire a Fanilor GTI, de la Wörthersee, la sfârșitul lunii mai.

140411 SKODA CitiJet - Worthersee 2014 - 001s

2 tinere doamne și 14 tineri domni au lucrat la acest proiect auto foarte personalizat, încă din luna noiembrie a anului 2013. Ucenicii au avut mână liberă în ceea ce privește creativitatea. Jozef Kabaň, designerul șef al mărcii ŠKODA, împreună cu echipa sa, au oferit suportul necesar pe parcurs, iar proiectul se apropie de finalizare. Scena este pregătită pentru ŠKODA CitiJet, care își va sărbători premiera la sfârșitul lunii mai, cu ocazia Întâlnirii Fanilor GTI.

140411 SKODA CitiJet - Worthersee 2014 - 002s

Aceasta este prima dată când ŠKODA desfășoară un astfel de proiect al stagiarilor. Acesta a avut scopul de a încuraja creativitatea ucenicilor și de a le oferi experiența de a-și impune propriile idei și entuziasmul în procesul de design al unui automobil. “A fost fantastic să putem observa cât de dedicați și pasionați au fost ucenicii noștri în timp ce lucrau la acest proiect,” declară Bohdan Wojnar, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Resurse Umane. “ŠKODA CitiJet este un studiu auto emoțional, care va atrage cu siguranță atenția vizitatorilor de la Wörthersee.”

ŠKODA CitiJet este o decapotabilă pentru oraș, dinamică și cu un design expresiv, care are la bază modelul ŠKODA Citigo. Exteriorul se remarcă prin culoarea metalizată, uimitoare, albastră și albă, și prin jantele sport, din aliaj, cu diametrul de 16 inch și finisare albastră. De asemenea există și un eleron confecționat manual, în partea din spate și un eșapament impunător, cu două terminații. Sub capotă poate fi găsit un motor 1.0 MPI pe benzină, care furnizează 55 kW (75 CP).

This entry was posted in Events and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *