Sărbătoare à la Goodwood

Anul acesta stă, fără îndoială, sub zodia celor 50 de ani de la lansarea modelului Porsche 911. Încă un prilej de a sărbători a fost Festivalul vitezei de la Goodwood. Costi Bacheş, Forbes România, a participat la legendarul eveniment şi a scris despre această experienţă în numărul curent din Forbes Life.

În plus, a fost de acord să spună câteva cuvinte despre senzaţiile pe care i le-a provocat un model 911 din 1993, pe care l-a condus pe traseul de la Goodwood.

„Nu mă gândisem vreodată că o să ajungă să conduc pe faimosul traseu de la Goodwood. Și totuși s-a întâmplat. Am urcat la volanul unui Porsche 911 din 1993 în fața a câteva zeci de mii de oameni pentru a simți, poate pentru singura dată în vitața mea, ce gust are pasiunea pentru mașini fără îndulcitori și coloranți artificiali.

Au trecut mai bine de două luni și tot am în urechi răcnetul motorului boxer. Închid ochii și am exact în minte clipa în care am pornit pe circuit. Simt și acum în stomac senzația de accelerație de la 0 la 100 km/h. Și mai știu că, imediat după start, am virat dreapta și m-am cufundat în lumină și în emoție. Nu am simțit vreo greutate în a conduce o mașină fabricată acum două decenii. Dimpotrivă. Pedala de ambreiaj se apasă lejer iar cutia de viteze părea să știe mai bine decât mine ce are de făcut.

Mai departe doar pozele îmi demonstrează că nu a fost un vis. Când mă gândesc la Goodwod îmi e parcă și acum greu să mă imaginez trecând prin mijlocul tribunelor. În același timp, un 911 este imposibil de uitat. Fie el din 1970, din 1993 sau din 2013.”

Mai multe detalii regăsiţi în articolul lui Costi din Forbes Life, în varianta print.

This entry was posted in Events, Guest posts. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *