Premiere la Salonul Auto de la Geneva 2013 – lux, tehnologie, design

Lamborghini Veneno

Lamborghini a prezentat la Salonul Auto de la Geneva spectaculosul supercar Veneno, cu 740 CP şi o viteză maximă de 354 km/h, care costă peste 3,5 milioane euro. Modelul a fost inspirat de modelul Aventador, însă designerii au făcut câteva modificări dramatice în ceea ce priveşte caroserie.

Precum alte proiecte speciale ale companiei din Sant’Agata Bolognese, Lamborghini Veneno este o ediţie limitată de numai trei exemplare, care şi-au găsit deja propietari.

Bentley Continental Flying Spur

Bentley a prezentat zilele trecute noul Continental Flying Spur, care a impresionat vizitatorii cu liniile elegante şi interiorul luxos. Deşi păstrează aceeaşi platformă, Flying Spur este cu 50 de kg mai uşor.

Cu toate că are multe asemănări cu predecesorii săi, Continental GT şi GTC, noul Flying Spur are un profil ceva mai alungit, iar linia capotei este mai joasă. Designul este „proaspăt”, dar nu renunţă la liniile clasice care au consacrat brandul.

La standul Bentley de la Salonul Auto a fost prezentat şi noul Bentley Mulsanne facelift.

 

Noul 911 GT3 Cup celebrează aniversarea modelului 911

Porsche a marcat la Salonul Auto de la Geneva aniversarea celui mai reprezentativ model Porsche – 911 – cu o premieră mondială în cadrul evenimentului. De mai bine de 50 de ani, 911 este cea mai de succes maşină sport, aşa că cei de la Porsche au creat un model 911 de curse inedit, care încorporează tehnologii de ultimă oră. Având 460 de Cai Putere, noul 911 GT3 Cup reprezintă cea mai nouă versiune a modelului.

Noul 911 GT3 Cup va putea fi văzut în acțiune în cadrul Porsche Supercup 2013.

 

Audi A3 e-tron concept

Audi a dezvăluit conceptul A3 e-tron, hatchback-ul cu propulsie hibridă, care combină un motor pe benzină cu un motor electric, încorporat în cutia de viteze, având o putere totală de 204 CP. Maşina ajunge de la zero la 100 km/h în 7,6 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 222 km/h.

Audi A3 e-tron concept are tracţiunea pe puntea din faţă. Maşina poate fi condusă doar cu motorul termic, doar cu motorul electric sau în modul hibrid, când ambele motoare funcţionează intermitent, în funcţie de stilul de condus.

Celelalte modele Audi prezentate în cadrul Salonului Auto au fost S3 Sportback, RS6 Avant şi Audi RS Q3.

 

Noul Volkswagen Golf 7 Variant

Una din premierele Volkswagen de la Salonul Auto de la Geneva a fost varianta break a noului Golf.

Noul Volkswagen Golf Variant are la bază platforma modulară MQB, ceea ce face ca maşina să cântărească cu până la 105 kilograme mai puţin decât predecesorul său.

Noua generaţie a break-ului german de clasă compactă consumă 3,3 litri la 100 km, atunci când este în versiunea BlueMotion cu motorizarea diesel de 110 cai putere şi transmisie manuală cu şase rapoarte. Viitorii cumpărători vor putea alege şi alte propulsoare, atât pe benzină, cât şi pe motorină, cu puteri cuprinse între 85 şi 150 CP.

Volkswagen a fost prezent la Salon cu mai multe modele, printre care şi XL1 (modelul de serie), Golf GTI, Golf GTD, Golf 4Motion, Golf Plug-in Hybrid, Golf R Concept şi Cross Up!.

 

Noua Skoda Octavia Combi

Noul model Skoda Octavia Combi a stabilit noi standarde în segmentul compact, reafirmându-şi poziţia în topul acestei clase. Noul model vine cu un design dinamic şi elegant, mult spaţiu la interior, eficienţă în consum şi confort.

Gama Skoda Octavia 3 Combi include atât varianta pe benzină, cât şi diesel, iar versiunea GreenLine oferă un consum mediu extrem de mic: doar 3,4 litri/100 km, adică 89 g/km de CO2.

Noul model a fost prezentat şi în versiunea Octavia Combi 4×4, în premieră mondială publicului la Salonul auto de la Geneva.

 

Noua generaţie Seat Leon SC

Noul Leon SC vine cu acelaşi interior de pe versiunea în cinci uşi. Fiind dotat cu un sistem de climatizare pe două zone, dar şi cu un sistem multimedia ce comunică cu şoferul prin intermediul unui ecran tactil de 5,8 inch, modelul împrumută partea tehnică şi cea tehnologică aproape în totalitate de la Volkswagen Golf VII, având mari şanse la titlul de regele clasei compacte.

This entry was posted in Lansari modele noi, Revista presei and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *