Familia 911 a mai primit un membru cu ocazia Salonului Auto de la Geneva 2013: este vorba de noul 911 GT3

De Cristina Frumuşanu, Porsche Club România

Sâmbătă, 16 martie am făcut o vizită la Salonul Auto de la Geneva. Fiind primul salon auto din calendarul european, am avut ocazia să vedem la un loc cele mai importante mărci auto europene din segmentele premium și superpremium.

Ne-am început vizita cu standul Porsche: fete frumoase şi zâmbitoare, maşini curate şi sclipitoare, personal dispus să ne răspundă la orice întrebare. Pentru orice pasionat Porsche, standul de la Geneva e locul de vis, producătorul german alegând să expună toate modele aflate în producţie. Astfel, am putut să vedem una lânga alta noile generaţii Cayman, Cayman S şi Boxster, Boxster S. Urmau apoi modelele 911, la salon fiind expuse Carrera Cabriolet şi Carrera 4S, ca mai departe să regăsim Panamera GTS şi Panamera Platinum Edition.

Totuşi, privirile ne-au fost atrase de noul Cayenne Turbo S, care a avut premiera europeană la Geneva. Noul model, care se poziţionează în topul gamei, reprezintă încă o materializare a gândirii inovatoare a inginerilor Porsche. Cu un motor V8 de 4.8 litri şi 550 de cai putere, Cayenne Turbo S păstrează toate caracteristicile unui Cayenne Turbo, la care se adaugă o serie de opţiuni ca echipare standard, cum ar fi pachetul Sport Chrono şi PDCC.

Dacă ar fi să ne raportăm în funcţie de numărul celor care s-au înghesuit să fotografieze în special noile modele, am putea spune că acestea au avut deja succes. Şi pentru că tot a venit vorba de noutăţi, la loc de cinste, pe o platformă rotativă plasată chiar sub sigla Porsche, se afla noul 911 GT3 alături de versiunea de curse, noul GT3 Cup.

Cum în 2013 se aniversează 50 de ani de 911, cadoul celor de la Stuttgart pentru fani este lansarea celui mai sportiv model 911. Noul Porsche 911 GT3 accelerează de la 0-100km/h în 3.5 secunde, are nevoie de sub 12 secunde pentru 0-200 km/h, iar viteza maximă din lista oficială de date tehnice este de 315 km/h. Sentimentul de a simți mașina pe șosea nu se poate compara cu cel de a o vedea pur și simplu expusă. În schimb, faptul că am putut să ne urcăm la volanul noului GT3, chiar şi pe o platformă rotativă, ne-a făcut să ne dorim să ajungem cât mai curând să o testăm pe un circuit, pentru că 911 GT3 chiar te provoacă să-ţi depăşeşti limitele.

Am plecat mai departe să vizităm şi restul Salonului, visând la mulţi cai putere şi viteze cu trei cifre şi ne-am propus ca la întoarcerea acasă să scoatem Porsche-urile noastre o tură.

Sursă foto: Autograma

This entry was posted in Guest posts and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *